Саобраћај ка Зубином потоку нормализован

Саобраћај на путу од Косовске Митровице и Звечана до Зубиног Потока нормализован је, али Срби су и даље окупљени у мјесту Штуоце, уз затворени алтернативни путни правац преко Бања,потврдили су Срни српски извори са сјевера Косова. Кфор је потврдио да је ситуација мирна и да се настављају преговори са мјештанима. Из Команде апелују на локално […]

субота, јун 16, 2012 / 16:57

Саобраћај на путу од Косовске Митровице и Звечана до Зубиног Потока нормализован је, али Срби су и даље окупљени у мјесту Штуоце, уз затворени алтернативни путни правац преко Бања,потврдили су Срни српски извори са сјевера Косова.

Кфор је потврдио да је ситуација мирна и да се настављају преговори са мјештанима. Из Команде апелују на локално становништво да сваки вид протеста буде миран и не угрожава слободу кретања.

Из Кфора наводе да затварање алтернативног прелаза омогућава њиховим јединицама да испуњавају основне задатке, да би допринијели безбједном и мирном окружењу. "Кфор се бори и против недопустивог застрашивања локалног становништва, које је под финансијским притисцима одвраћано од кориштења званичног прелаза. Сада, кориштењем званичног прелаза биће постигнута нормализација ситуације", истиче се у саопштењу.

Кфор није могао да потврди да је једно лице лакше рањено када је Кфор испалио три гумена метка у вис да би одвратио демонстранте који су покушали да спријече припаднике Кфора да изведу акцију затварања алтернативног путног правца.

Припадници Кфора блокирали су јутрос све путеве који воде ка Ибарском Колашину на сјеверу Косова и не дозвољавају пролаз возилима ни из правца Зубиног Потока, ни према административном прелазу Брњак.

Већи број Срба окупио се у мјесту Штуоце, у близини бране Газиводе, након што су војници Кфора под пуном опремом за разбијање демонстрација блокирали магистрални правац Косовска Митровица-Рибариће. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *