Само у Милоленду: Пет мјесеци затвора за тероризам

Тројица српских држављана који се терете да су учествовали у припремању терористичких напада 16. октобра прошле године испред зграде Скупштине, пуштени су јуче на слободу.

петак, јануар 27, 2017 / 10:26

Тројица српских држављана који се терете да су учествовали у припремању терористичких напада 16. октобра прошле године испред зграде Скупштине, пуштени су јуче на слободу.

Како сазнаје Побједа, окривљени Александар Алексић, Перица Андрић и Милош Аћимовић напустили су истражни затвор јуче око 13 сати, након што су се нагодили са Тужилаштвом да одлеже по пет мјесеци затвора.

Прије неколико дана, ЗИКС је напустила и окривљена Кристина Христић, која се такође нагодила са Тужилаштвом да се једном седмично јавља будванској полицији и не напушта земљу до окончања поступка. Због учешћа у припремању терористичких напада у притвору су: Братислав Дикић, Бранка Милић, Милан Душић, Драган Максић, Србољуб Ђорђевић, Александар Цуровић, Никола Ђурић, Синиша Ћетковић, Дејан Станојевић и Ивица Матић.

Према сазнањима Побједе, Тужилаштво је спремно да са свим окривљенима потпише споразум, осим са бившим командантом српске жандармерије Братиславом Дикићем.

Како се наводи у наредби за спровођење истраге, Дикић је имао задатак да контролише демонстранте испред Скупштине, које је требало да из Србије доведу Немања Ристић и Предраг Богићевић. Наредних седмица очекује се изручење Богићевића и Ристића.

У једном од снимљених разговора, Ристић и Александар Синђелић, који је добио статус свједока сарадника, разговарају о ситуацији у Црној Гори и ФСБ-у, која треба да заврши „договорени посао”.

Према новодима из наредбе за спровођење истраге, за врбовање чланова криминалне организације били су задужени Богићевић и Ристић. Требало је да организују долазак на протестно окупљање ДФ-а и „да заједно са политичарима те партије окупљеним на митингу изазову сукобе са службеницима Управе полиције и насилно уђу у Скупштину, гдје би остали најмање 48 сати и прогласили изборну побједу ДФ-а и других опозиционих партија”. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *