САД: КОнтрола оружја не би ријешила проблме

Контрола оружја је дио, али не цјелокупан одговор за рјешавање питања насиља у САД након злочина у Њутауну у држави Конектикат, саопштила је Бијела кућа. Портпарол Бијеле куће Џеј Карни изјавио је да нема да изнесе конкретне приједлоге, дан пошто је амерички предсједник Барак Обама на комеморацији жртвама масакра у Њутауну рекао да ће употребити […]

уторак, децембар 18, 2012 / 08:24

Контрола оружја је дио, али не цјелокупан одговор за рјешавање питања насиља у САД након злочина у Њутауну у држави Конектикат, саопштила је Бијела кућа.

Портпарол Бијеле куће Џеј Карни изјавио је да нема да изнесе конкретне приједлоге, дан пошто је амерички предсједник Барак Обама на комеморацији жртвама масакра у Њутауну рекао да ће употребити сва овлашћења како би се обрачунао са насиљем.

На питање да ли би већа контроле оружја била рјешење, Карни је рекао да мисли да је „то дио тога, али далеко да је само то”, пренио је Ројтерс.

У масакру у школи Сенди Хук у Њутауну у петак 20-годишњи Адам Ланца убио је 20 дјеце, узраста шест и седам година, као и шесторо одраслих – директорку школе, психолога и четворо наставника, а затим извршио самоубиство.

Прије крвавог похода, Ланца је са више метака убио своју мајку.

Мотиви овог ужасног злочина још се истражују.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *