САД и Кина предлажу нове санкције Сјеверној Кореји

Сједињене Америчке Државе и Кина предложиле су данас Савјету безбједности Уједињених нација (УН) да уведу санкције дипломатама Сјеверне Кореје и „забране” новчане трансфере како би појачали притисак на Пјонгјанг због спорног сјевернокорејског нуклеарног програма. Америчка амбасадорка при УН-у Сузан Рајс доставила је данас приједлог текста резолуције осталим чланицама Савјета безбједности о коме би се, према […]

среда, март 6, 2013 / 08:13

Сједињене Америчке Државе и Кина предложиле су данас Савјету безбједности Уједињених нација (УН) да уведу санкције дипломатама Сјеверне Кореје и „забране” новчане трансфере како би појачали притисак на Пјонгјанг због спорног сјевернокорејског нуклеарног програма.

Америчка амбасадорка при УН-у Сузан Рајс доставила је данас приједлог текста резолуције осталим чланицама Савјета безбједности о коме би се, према најавама дипломата у свјетској организацији, могло да се гласа у четвртак, пренијела је агенција АФП.

„Први пут у историји, ова резолуција усмјерена је на нелегалне активности дипломатских кадрова Сјеверне Кореје, сјевернокорејске банкарске трансакције, нелегалне трансфере великог дијела готовине као и нова ограничења путовања”, навела је Рајсова.

Она је додала да, уколико предложена резолуција буде усвојена, мјере „ће значајно омести способности Сјеверне Кореје да даље развија своје спорне нуклеарне и балистичке ракетне програме”.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *