Руски посланици медијима: Не замајавајте људе о смаку свијета

Група руских политичара апеловала је на националне телевизијске мреже да се уздрже у емитовању материјала у којима се говори о наводном предстојећем смаку свијета, рекао је посланик партије ЛДПР. Према старом календару народа Маја, 21. децембар 2012. означава крај циклуса од 5.125 година, подсјећа РИА "Новости". Сензационални чланци почели су да се јављају у руским […]

понедељак, децембар 3, 2012 / 12:55

Група руских политичара апеловала је на националне телевизијске мреже да се уздрже у емитовању материјала у којима се говори о наводном предстојећем смаку свијета, рекао је посланик партије ЛДПР.

Према старом календару народа Маја, 21. децембар 2012. означава крај циклуса од 5.125 година, подсјећа РИА "Новости".

Сензационални чланци почели су да се јављају у руским таблоидима у којима се води полемика око тог датума и његовог значаја.

"Ми смо разговарали о тој теми и упутили званично писмо директорима водећих руских телевизијских мрежа“, рекао је Михаил Дегтјаерв, посланик ЛДПР у руском доњем дому парламента и замјеник предсједавајућег Одбора Думе за науку.

Посланици у писму упозоравају телевизијске станице на прекомјерну медијску халабуку о "крају свијета" која би могла да има негативне импликације на ментално и емотивно стање људи.

У писму се упозорава и на појаву хиљада превараната, квази-чаробњака и чудотвораца, "визионара", "продавача уља од змије“ и сви они користе ову ситуацију и слабости људи.

"У интересу је наших сународника да обратите пажњу на ширење псеудонаучних информација о крају свијета у вашим медијима“, наводи се у писму.

У писму се позивају медији да објаве специјално саопштење у коме ће јасно рећи да је свако помињање предстојеће апокалипсе потпуно ненаучно.0 КОМЕНТАРА

  1. Ajte Rusi,kakvi ste,nista ne vjerujete.
    Dodjite malo kod nas da cujete Kleopatru ili da se divite kalendaru dobrih Bosnjana koje je pronasao Osmanagic.
    Sreca pa nas kalendar se sastoji od sve samih praznika pa ako i padne smak svijeta na neki dan,makar nas nece sprijeciti u kakvom poslu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *