Руски борбени авиони стигли у Ирак

Првих пет руских борбених авиона “сухој-25” допремљено је у Ирак у циљу јачања борбених способности ирачког ваздухопловства, потврдило је министарство одбране у Багдаду. " Првих пет војних авиона слетјело је у суботу ујутро на различите војне аеродроме" – рекао је посланик ирачког парлмента Абас ал-Бајати за ирачке медије, што је званично потврдио и портпарол ирачког […]

недеља, јун 29, 2014 / 10:46

Првих пет руских борбених авиона “сухој-25” допремљено је у Ирак у циљу јачања борбених способности ирачког ваздухопловства, потврдило је министарство одбране у Багдаду.

" Првих пет војних авиона слетјело је у суботу ујутро на различите војне аеродроме" – рекао је посланик ирачког парлмента Абас ал-Бајати за ирачке медије, што је званично потврдио и портпарол ирачког министарства одбране Мохамед ал Аскари.

Раније ове недеље, ирачки премијер Нури ал Малики је открио да је Ирак купио авионе и хеликоптере од Русије и Бјелорусије да би помогли у борби против сунитских екстремиста из Исламске државе Ирака и Леванта (ИСИЛ) и истовремено критиковао САД што им је потребно толико пуно времена да испоруче авионе Ф-16 које је Ирак купио од Вашингтона.

Би-Би-Си наводи да је Багдад купио ремонтоване руске војне авионе за 500 милиона долара.

Сунитски екстремисти су у протекле три седмице у офанзиви освојили велике дијелове сјеверног и западног Ирака.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *