Русија: Стопа незапослености на историјском минимуму

Стопа незапослености у Русији је на рекордно ниском нивоу од 5,2 одсто, а званичници намјеравају да то одрже и наредних година, рекла је замјеник премијера за социјална питања Олга Городец. Городецова је рекла да је данас регистрована најнижа стопа незапослености без преседана од 5,2 одсто (економски активног становништва), коју је добијена кориштењем методологије рачунања Међународне […]

уторак, децембар 11, 2012 / 16:24

Стопа незапослености у Русији је на рекордно ниском нивоу од 5,2 одсто, а званичници намјеравају да то одрже и наредних година, рекла је замјеник премијера за социјална питања Олга Городец.

Городецова је рекла да је данас регистрована најнижа стопа незапослености без преседана од 5,2 одсто (економски активног становништва), коју је добијена кориштењем методологије рачунања Међународне организације рада.

"Русија још никад у својој историји није достигла тај ниво и ми смо веома поносни због тога, али у исто вријеме преузимамо даље кораке у том смислу", рекла је Городецова.

Према њеним ријечима, Русија има велики потенцијал за отварање нових радних мјеста.
"Руска привреда има велики потенцијал. Имамо велику предност у односу на европске земље јер је ЕУ буквално искористила све могућности за отварање нових радних мјеста. Намјеравамо да овај проценат одржимо и даље", рекла је Городецова.

У исто вријеме, додала је она, проблеми и даље постоје на руском тржишту рада.
"Тешко је за младе људе да нађу посао након универзитета. Ако користимо одговарајуће стратегије да изградимо мостове на тржишту рада за те категорије који истински имају проблеме да нађу посао, онда можемо рећи да смо способни да осигурамо запослење за велику већину руских грађана", рекла је Городецова.0 КОМЕНТАРА

 1. Kardelj, 11.12.2012. 22:19:15

  Тако је комунисто, реци тим Русима о људским правима и Голом отоку као одмаралишту и рехабилитационом центру… 🙂

 2. Kardelj, нека сам и ово дочекао да комунисти вриште на Русију због људских права!B-) Да ниси можда кусно какве гудре или си се напросто трансформисао у плаћеног хуманисту типа Соње Бисерко или Наташе кандић? Не преостаје ми ништа друго него да ову твоју *трансформацију* поздравим једном добром пјесмом http://www.youtube.com/watch?v=yvMUNw50-ck

 3. Хех 😀 А куповна моћ становништва као у Мијанмару. 😀 Животни стандард мало лошији него у Румунији, социјална девијантност, алкохолизам, стопа самоубистава- све иде у прилог ове приче „толико је добро да нам никад боље није било“ B-) Ријетке су земље које имају проценат емиграције висок као ми- а Русија је једна од њих.. На страну структура емиграната- млади и образовани кадрови..

  0.003% те просперитетне земље су мултимилијардери- остатак живи мизерно. Звучи познато? 😀 Наравно..нисмо случајно „браћа“..B-)

  ‘Ајмо сада русофили- оплетите по мени! B-)

 4. Kalabalak, 12.12.2012. 09:38:29

  Апсолутна истина. Вјерујем чак да је ситуација још и гора него код нас.
  А разлог је једноставан – боловали смо од исте болести, али они су боловали 30 година дуже.
  Међутим, има једна разлика. Они имају Путина и Медведева. Сергеја Лаврова. Шојгуа. Рогозина. Иванова. Ми имамо Милорада.
  Средњи економски сталеж се почео формирати доласком Путина на власт, то му признају и западни медији. Најављено велико инвестирање у развој војне индустрије ће сигурно бити економски и финансијски добар пројекат, као и Јужни ток, као и развој лаке индустрије…
  Осим тога, Путин има конкретан пројекат за стимулацију наталитета. Према званичним подацима, већ сада су најобразованија нација на свијету. А држава тек припрема пројекат за привлачење иностраних научника и интелектуалаца.
  Идеја формирања Евроазијске уније је такође пројекат који ће донијети своје економске користи. На страну војно-безбједносне.
  Осим тога, Русија се враћа својим коријенима. У културно-моралном смисли ријечи.
  А ми? Ми имамо Милорада…

 5. Joseph, баш тако- и поврх тога наш „умјерени социјализам“ се не може ни поредити са најмрачнијим комунизмом који је харао бившим СССР-ом..

  Шта им носи будућност- показаће вријеме.. Из ове перспективе ми не дјелује блиставо.. Твоје наочале су мало ружичастије од мојих можда.. 🙂

  Поздрав!

 6. И Турска је земља с великим прогресом, па смо прије пар година гледали како Турци једу еутаназиране кокоши за вакта птичијег грипа, Кинезе да не помињем, елем, неки дан, наш човјек, студент у „Лењинграду“, на питање о стању у Русији одговара, да је све осим Москве и Петрограда, средњи вијек, а ови што се у коментарима спомињу као средња класа, су само мало мања стока од осталих и једини им је домет да буду хит на јутјубу, у рубрици кар крешис ин Раша, мало им је јак прелаз са коњских кола, евентуално запорожаца, на јака западна аута, све у свему, далеко им лијепа кућа.

 7. Јоване Заметицо,

  А ОНИ се теби баш нешто гадно замерили!!????

  Русија није држава, то је КОНТИНЕНТ!
  То треба увек имати у виду.Различитих људи и регионалних разлика и менталитета. На сву срећу више од 90% православних.
  Код нас има разлика на 50км, а камо ли на њихових 5000 или 10000км.
  Да, и најобразованија нација, да, и много тога ДА…
  Зато, поклопимо се ушима…

 8. I kod nas je stopa zaposlenosi na istorijskom minimumu.Zato se ovo zove bolji dio BIH,fiskalno i ekonomski stabilniji bez korupcije i kriminala.Vlast je velikodusna sa narodnim parama u BL za 2013za samozaposljavanje 250.000 KM a za gradonacelnika preko 2 milioncica KM.To se zove briga za narod.Kako stvari stoje sve vise cemo imati djeda mrazova a sve manje predsednika ,gradonacelnika i nacelnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *