Русија: САД нас завађају са Француском и Њемачком

Русија је данас изразила жаљење због одлуке Француске и Њемачке да прекину војну сарадњу са Москвом и оцијенила да је то учињено под притиском САД. „Очигледно је да је чувена атлантска солидарност навела наше њемачке и француске партнере на громогласне изјаве које се тичу Русије”, рекао је замјеник руског министра одбране Анатолиј Антонов. Француски министар […]

недеља, март 23, 2014 / 20:15

Русија је данас изразила жаљење због одлуке Француске и Њемачке да прекину војну сарадњу са Москвом и оцијенила да је то учињено под притиском САД.

„Очигледно је да је чувена атлантска солидарност навела наше њемачке и француске партнере на громогласне изјаве које се тичу Русије”, рекао је замјеник руског министра одбране Анатолиј Антонов.

Француски министар одбране Жан-Ив Ле Дријан саопштио је у петак да је Француска прекинула највећи дио својих активности у оквиру војне сарадње са Русијом, прије свега размјене посјета и заједничке маневре.

Вицеканцелар Њемачке Сигмар Габријел је два дана раније најавио прекид заједничког пројекта Русије и Њемачке везаног за оружје, оцјењујући да у овом тренутку није могуће оправдати трговину оружја са Москвом.

Антонов је навео да је одлука Берлина и Париза анулирала све покушаје војне сарадње три земље последњих година, укључујући и кооперацију због ситуације у Авганистану.

„Мислимо да је Њемачка донијела одлуку под притиском и да она није конструктивна” рекао је он.

Додао је да Русија за сада, упркос саопштењима из Париза, неће одустати од плана сарадње са Француском који је направљен за ову годину, пошто су велики напори учињени како би сарадња двије земље на том плану била унапређена.

„Зато имамо намјеру да се строго држимо плана сарадње, уколико су наши француски партнери за то заинтересовани”, рекао је Антонов. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *