Русија гласала против, резолуција одбијена

Британска резолуција о Сребреници пред Савјетом безбједности није усвојена. За њу је гласало 10 земаља, 4 су биле уздржане, а једина против је била Русија, због чега је резолуција одбијена. Амбасадор Русије при УН, Виталиј Чуркин претходно је најавио да ће Русија гласати против усвајања резолуције. "У овом пројекту Велике Британије не може да се […]

среда, јул 8, 2015 / 16:37

Британска резолуција о Сребреници пред Савјетом безбједности није усвојена. За њу је гласало 10 земаља, 4 су биле уздржане, а једина против је била Русија, због чега је резолуција одбијена.

Амбасадор Русије при УН, Виталиј Чуркин претходно је најавио да ће Русија гласати против усвајања резолуције.

"У овом пројекту Велике Британије не може да се не уочи покушај притиска на Бањалуку и Београд", рекао је Чуркин додавши да се Русија залаже за истрагу свих злочина и над Бошњацима и над Србима и над Хрватима и упитао треба ли постављати питање ко је од њих страдао више.

Амбасадор Русије је прије тога затражио минут ћутања за све жртве у БиХ.

 

 0 КОМЕНТАРА

 1. Поштено.

  Искрено поштујем све жртве у прошлом грађанском рату, али ово је стварно била кап која је прелила чашу свим народима који су се од постојања бранили, од Руса, Кинеза, до Срба……..

 2. RUSIJA STAVILA VETO!!!

  End of fake „genocidal“ fairytale.

  Valjda bi tako trebao da glasi naslov, „štovani“ frontalovci.

  Frontaluče SDS-ovski, Konradov, pro-Bos(n)ićev, uvijek ste bili vrlo „kreativni“ po pitanju izvlačenja naslova iznad agencijskih vijesti. Naročito kada je „mrski“ Dodik u pitanju. Mogli ste smoći snage (ono znam da je „Konrad Adenauer“ i njegovi SDS-ovski i SZP-ovski „komesari“ vrlo strogi „glede“ veza sa Rusima i Rusijom. Ali, ipak.

  Да здравствует Россия!

  Hvala BRAĆO!!!

 3. Мислим да је прави потез учинио предсједник Николић који је отворено и јавно замолио предсједника Путина да Русија уложи вето. Лично сам се најежио када сам неки дан слушао оног изрода Дачића како каже да они од никога на траже да уложи вето. Кретен!

 4. Британска резолуција није била опасна само по регион и Србе. У њој су били уграђени сви елементи будућег интервенционизма са радним кодом геноцид. Одмах би се ту нашло мјесто за Асада и Сирију, а у будућим конфликтима би медији урадили артиљеријску „геноцидну“ припрему, сила би била примјењена са узвишеним моралним ставом, а мрски непријатељ би био немилосрдно сатран. Стога је Русија имала уперен поглед у будућност, а не само у прошлост.

 5. Добро, апсолвирали смо резолуцију, иде и та Скупштина о раду Тужилаштва и Суда БиХ, раду који је сличан намјерама тзв. британске резолуције.

  Све је то у реду, шта ћемо кад завршимо и тај проблем, поштујем чврст став по питању заштите виталног националног интереса српског народа и заштите интереса свих грађана Републике Српске.

  Да ли је то довољно?

  Мени и ЗОРИ није, знам да може по питању рада владе десет пута боље.

  Знам да је спас Српске у влади националног јединства,знам да имамо услове да проведемо радикалне економске и друге реформе уз консензус свих партија, интелигенције, удружења грађана, Цркве и посебно свих медија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *