Русија: Црна Гора треба референдум о НАТО

Руски амбасадор у Подгорици Андреј Нестеренко изјавио је да је неприхватљиво да Црна Гора постане чланица НАТО-а тако што би ту одлуку донијела црногорска Скупштина. "Одлука о чланству Црне Горе у НАТО-у треба да буде ваша одлука, уз коришћење демократских процедура, које предвиђају узимање у обзир мишљење становништва, умјесто да то буде учињено парламентарним одлукама", […]

понедељак, јул 20, 2015 / 10:41

Руски амбасадор у Подгорици Андреј Нестеренко изјавио је да је неприхватљиво да Црна Гора постане чланица НАТО-а тако што би ту одлуку донијела црногорска Скупштина.

"Одлука о чланству Црне Горе у НАТО-у треба да буде ваша одлука, уз коришћење демократских процедура, које предвиђају узимање у обзир мишљење становништва, умјесто да то буде учињено парламентарним одлукама", рекао је Нестеренко за подгорички "Дан".

Он није желио да говори о евентуалним руским противмјерама, наводећи треба сачекати конкретне одлуке, односно да се види хоће ли Црна Гора постати чланица НАТО-а или неће.

"Али, свакако ћемо извући закључке на основу евентуалних нових околности", рекао је руски амбасадор.

Према његовим ријечима, увођење санкција према једној или другој држави није начин руске спољне политике у случају проблема у односима са једном државом или великим бројем држава. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *