Русија: Асад губи контролу над Сиријом

Замјеник шефа руске дипломатије Михаил Богданов оцијенио је да сиријски предсједник Башар ел Асад „све више” губи контролу над својом земљом и да би „опозиција“ могла да побиједи у грађанском рату у Сирији. Богдановљева изјава  коју је пренијела агенција Итар-Тас прво је признање неког руског званичника да би сиријски лидер могао да буде поражен у […]

четвртак, децембар 13, 2012 / 12:34

Замјеник шефа руске дипломатије Михаил Богданов оцијенио је да сиријски предсједник Башар ел Асад „све више” губи контролу над својом земљом и да би „опозиција“ могла да побиједи у грађанском рату у Сирији.

Богдановљева изјава  коју је пренијела агенција Итар-Тас прво је признање неког руског званичника да би сиријски лидер могао да буде поражен у крвавом рату, преносе свјетске агенције.

Од почетка побуне у Сирији, у марту 2011, Русија штити Асада од међународних санкција и снабдијева његов режим оружјем.

Иако Богданов није наговијестио спремност Москве да приближи ставове ставовима Запада и одобри санкције Асадовом режиму, његова оцјена могла би да значи да се Русија спрема за неумитан пораз сиријског предсједника, оцјењује АП.0 КОМЕНТАРА

 1. Нема више кеша- нема ни руске заштите.. B-) Не кажу џабе да је најгора клетва „Да Бог да те Русија штитила“ … B-)

  Значи, што би рекао Ђуро у „Надреалистима“ – Иран, на тебе је ред. 😛

 2. Али факат ови зомбирани исламисти су водичи америчкој окупацији, нигдје вриједнијих слуга америка неће наћи ко код тих педофилних арапчина!
  Погледај развоја ситуације, помажу арапчине америци да скине Асада и тиме потпуно простор БИ препусте у руке америчко-јеврејског утицаја, са намјером даљег војног ширења према Ирану!
  Потпуно ирационално стање свијести код тих дебила, док са друге стране кукају на Израел и како га требају уништити!?
  Ма кретенима је једино важно да им неко не направи карикатуру оног педофила мухамеда, све друго је дозвољено, па и војна окупација!

 3. rammstein, 13.12.2012. 13:09:08 [60663]

  Velika većina možda i preko 80% tog arapskog svijeta su nepismeni i polupismeni čobani i vjerski fanatici koji su stali i zapeli u srednjem vijeku i danas su na tom nivou.

  Još jedan primjer kako je religija ,vjerski fanatizam i tvrdoglavo poštivanje i učenje starih običaja pogubne po razvoj civilizacije nekad su i arapi i krstaši klali oko Damaska sa kopljima i mačevima a gledajte gdje su danas arapi a gdje je zapadni svijet

  Da su se hrišćani doslovno držali svojih svetih knjiga i običaja tradicije i učenja predaka mi bi i danas bili centar svemira i sve bi se okretalo oko nas i naših vjerskih poglavara.

  “ KAD GOD SAM I GDJE GOD SAM NAIŠAO NA LJUDE KOJI SU POKAZIVALI SUVIŠE RAZVIJENU BRIGU ZA NACIONALNI PONOS I OPŠTI INTERES ILI PRETJERANU OSJETLJIVOST ZA LIČNU ČAST I DOSTOJANSTVO, UVIJEK SAM, GOTOVO PO PRAVILU, NAILAZIO NA OGRANIČEN UM, NERAZVIJENE SPOSOBNOSTI, TVRDO SRCE I GRUBU, KRATKOVIDU SEBIČNOST. “ – Ivo Andrić

 4. „nekad su i arapi i krstaši klali oko Damaska sa kopljima i mačevima a gledajte gdje su danas arapi a gdje je zapadni svijet„

  па кољу се, нису помакли секунде ни једни ни други.

 5. Ove nase “komsije“sto bjeze od sopstvene istorije i izmisljaju neku “svoju“su tipicni primjer Arapske tradicije…(suvise imaju razvijenu brigu za nacionalni ponos)..
  u tom ludilu danas recituju;
  Ja sam….
  vjera mi je…
  jezik mi je….
  ….svasta…

 6. MrStojan, 13.12.2012. 14:58:17

  Извини, остаде ми нејасно из твог поста, према којим то светим књигама смо ми центар свемира?

  Или кад се све окретало око вјерских поглавара?

  Не питам за римокатолике, протестанте и 2000 других „истинских цркава“ по Западу. Питам за нас, православне Србе.

 7. Vidim da imaš „razvijenu brigu za nacionalni ponos“

  A za okretanje oko vjerskih,vjersko-političkih ,vjersko-pedofilnih i vjersko-mafijaškihpoglavara idi pitaj Kačavendu,Grigorija,Irineja,Pahomija… i slične .

  Čst izuzecima kao što je bio pokojni Patrijarh

 8. Joseph, 13.12.2012. 15:39:41
  Oprosti sto upadam,prije nego Mc.Samir nastavi…B-)
  Ocito mu nije jasna ideja pravoslavlja niti je u stanju razluciti religiju od narodnog identiteta,kao ni euforiju od jednostavnog poznavanja vlastite istorije i mrvice ponosa zasnovane na pozitivnim tekovinama.
  Mozda je to Arcibald Rajs najbolje objasnio spomenuvsi “obnarodovanu crkvu“,
  Njima jednostavno nije jasno da je pravi pravoslavni pop(ukoliko nije ogrezao u materijalizam)obican covjek koji ce zavrnuti nogavice i zaigrati fudbal na livadi.
  Ima porodicu,djecu i izlozen je svim iskusenjima kojima je izlozen obican covjek za razliku od “pacenickog“fratra kojemu glava zvrlji od hormona…
  Pravoslavac je sacuvao krsnu slavu,krsno plemensko ime,cak i kad je crkva kao institucija bila daleko od njega iz raznih razloga.
  Mi smo(za razliku od “pojedinih“iz okruzenja)potpuno nezavisni od crkve a kamoli od nekog sumnjivca koji sjedi u Rimu ili u InstambuluB-)
  Eto sta njima nije jasno…
  Aj Mcsamire,sad ga ti zalilajB-)

 9. „Pravoslavac je sacuvao krsnu slavu,krsno plemensko ime,cak i kad je crkva kao institucija bila daleko od njega iz raznih razloga.“

  Odakle li Srbima ta slava ???

  Malo zaalilaj po istoriji pa ćeš naći svašta i kućne bogove i Peruna i badnjak i kako sorabe ne mogaše privoliti da napuste štovanje svojih bogova pa im dadoše slave ko porodične praznike ne bi li im udovoljili itd itd.

 10. I tada smo imali „razvijenu brigu za nacionalni ponos“ ba ne htjedosmo napustiti Peruna i kućna božanstva a i danas mnogo više brinemo za nacionalni ponos nego za to hoće li nam djeca imati hljeba jesti.

  I božanstva se mijenjaju ali „OGRANIČEN UM, NERAZVIJENE SPOSOBNOSTI, TVRDO SRCE I GRUBA, KRATKOVIDA SEBIČNOST “ OSTAJE i posle hiljadu godina.

 11. Zato nam danas posle više od hiljadu godina serbske slavne istorije dođe jedan Bivol na čelo države i piša po slavnim sorabima kako mu kurcu ćeif a Sorabi se sekiraju za svoj nacionalni ponos pa kažu nek piša to je naš sorabski Bivo može i da sere po nama ako hoće samo nek je sorabski.

 12. Стојане, сине,
  у којој светој књизи пише да смо ми центар свемира?
  Конкретно питање.

  Како се зове та књига коју помињеш?

 13. MrStojan, 13.12.2012. 16:10:31
  Zeznut si igracB-)
  Pa sta mislis?
  Trebaju li Serbi u taj NATO?More bit da nam se malo razviju “sposobnosti“,omeksa srce i mozda zaradimo koju kintu?
  Trebamo li prestati biti Serbi kako glavati gospodini“ nalazu?

  Ili si kao i ja npr.za nezavnisnu Srpsku?Mimo svih ovih unija,asocijacija i nevezano za aktuelnu “palitiku“???
  Triput upitnik ono…nako…

 14. Ja u prvom komentaru napisah Hrišćani

  A vidim da brineš za nacionalni ponos pa hoćeš da kažeš da su u najmračnija vremena srednjeg vijeka dok su gorele lomače po evropu srpske vladike u glas vikale nemojte ljudi planeta je okrugla i nismo centar svemira.

  Valjda je to tradicionalna serbska prosvjetljenost koja je nama nebeskom narodu uvijek davala prednost nad barbarima sa zapada :/

 15. „Prekrivanje Zemlje tamom…“
  Tri stoljeća progona pogana

  314. Odmah nakon svoje potpune legalizacije kršćanska crkva napada nekršćane. Koncil (savjet) u Ankriji denuncira obožavanje Boginje Artemide.

  324. Car Konstantin proglašava kršćanstvo jedinom službenom religijom rimskog carstva. U Didimi, u Maloj Aziji pljačka Apolonovo proročište i muči poganske svečenike do smrti. Također lišava posjeda sve ne-kršćanske narode s gore Atos te uništava sve lokalne helenske hramove.

  325. Koncil u Niceni. Vjernicima se objavljuje da je „Krist božanski“.

  326. Konstantin, slijedeći naputke svoje majke Helene uništava hram Boga Asklepija u Aigeai, Ciliciji i mnoge hramove Boginje Afrodite u Jeruzalemu, Aphaki, Feniciji, Baalbeku itd.

  330. Konstantin krade riznice i kipove poganskih hramova Grčke kako bi ukrasio Konstantinopolis, novo središte svog carstva.

  335. Konstantin pljačka mnoge poganske hramove u Maloj Aziji i Palestini i naređuje razapinjanje „svih čarobnjaka i gatara“. Mučeništvo neoplatonističkog filozofa Sopatrusa.

  341. Konstantin II. (Flavije Julije Konstantin) proganja „sve gatare i Heleniste“. Mnogi helenski gentili (ne-kršćani i ne-židovi) bivaju zatvoreni ili smaknuti.

  346. Nov veliki val progona protiv nekršćana u Konstantinopolisu. Izgnanstvo poznatog govornika Labinija pod optužbom da je „čarobnjak“.

  353. Konstantinov edikt nalaže smrtnu kaznu za sve oblike obožavanja „idolima“ i prinošenjem žrtve.

  354. Novi edikt nalaže zatvaranje svih poganskih hramova. Neki od njih završavaju posvjetovljeni i pretvoreni u bordele ili kockarnice.

  Započinju smaknuća poganskih svećenika.

  Novi Konstantinov edikt naređuje uništenje poganskih hramova i smaknuće svih „idolopoklonika“.

  Prvo spaljivanje knjižnica u različitim gradovima carstva.

  Prve građevinarske radionice se organiziraju pokraj zatvorenih poganskih hramova. Glavni dijelovi sakralne arhitekture pogana biva ukomponiran u građevinarske radionice.

  357. Konstantin kriminalizira sve metode proricanja (uključujući i astrologiju).

  359. U sirijskom Skitopolisu kršćani organiziraju svoje prve logore smrti za mučenja i smaknuća svih uhićenih ne-kršćana diljem carstva.

  Od 361. do 363. Poganski car Julijan (Flavius Claudius Julianus) 11. prosinca 361. proglašava vjersku toleranciju i obnovu poganskih kultova.

  363. Ubojstvo Julijana (16. lipnja).

  364. Car Jovian naređuje spaljivanje knjižnice of Antioh.

  Carski edikt od 11. rujna nalaže smrtnu kaznu za sve koji obožavaju bogove svojih predaka ili prakticiraju divinaciju („sileat omnibus perpetuo divinandi curiositas“).

  Tri različita edikta (4. veljače, 9. rujna i 23 prosinca) naređuju zaplijenu sve imovine poganskih hramova i smrtnu kaznu za sudjelovanje u poganskim obredima, čak i onim privatnim.

  Crkveni koncil u Laodiceji (Frigija – zapadna Mala Azija) određuje da se vjerske službe održavaju nedjeljom, a ne subotom. Nedjelja postaje novi Sabbath. Običaj ostajanja kod kuće i odmaranja subotom proglašen je grešnim i protivnim Kristu.

  365. Ediktom cara Valensa poganskim zapovjednicima se zabranjuje zapovjedanje kršćanskim vojnicima.

  370. Car Valens naređuje strahovite progone ne-kršćanskih naroda u čitavom istočnom dijelu carstva. U Antiohu, među mnogim ostalim ne-kršćanima, smaknut je bivši namjesnik Fidustius te svećenici Hilarius i Patricius. Filozof Simonid je živ spaljen, a filozofu Maximusu odsječena je glava. Svi prijatelji Julijana su izgnani (Orebasius, Sallustius, Pegasius itd.).

  Spaljivanje bezbrojnih knjiga na trgovima gradova istočnog dijela carstva.

  372. Valens nalaže guverneru Male Azije istrebljivanje svih Helena i svih dokumenata njihovog nauka.

  373. Izdana nova zabrana svih načina obožavanja. Kršćani uvode u uporabu izraz „pogan“ (pagani, seljanin – usporediv sa suvremenom uvredom „seljak/seljačina“) koji se odnosi na sve nevjernike.

  375. Asclepijev hram u Epidaurusu je zatvoren od strane kršćana.

  380. Ediktom cara Flaviusa Theodosiusa 27. veljače kršćanstvo postaje isključiva vjera Rimskog carstva.

  U tom se ediktu zahtjeva da:
  „Svi razni narodi podređeni Rimu nastave s prakticiranjem vjere koja je Rimljanima dostavljena božanskim apostolom Petrom“.

  Nekršćane se naziva „odvratnima“, hereticima, glupima i slijepima“.

  U drugom ediktu Teodozije naziva „ludima“ one koji ne vjeruju u kršćanskog boga te kriminalizira svako neslaganje s crkvenim dogmama.

  Milanski biskup Ambrozije započinje s uništavanjem poganskih hramova u svojoj okolici. Kršćanski svećenici vode gladnu rulju na hram Boginje Demetre u Eleusisu te pokušava linčovati vrhovne svećenike (hierofante) Nestoriusa i Priskusa. Devedesetpetogodišnji hierofant Nestorius zaključuje Eleusinianske misterije i najavljuje „premoć mentalne tame nad ljudskom rasom“.

  381. Na koncilu u Konstantinopolu „Duh Sveti“ je proglašen „božanskim“ (ozakonjuje se „trojedni bog“). 2. svibnja , Teodozije odriće sva prava kršćanima koji se vrate na pogansku religiju. Diljem Istočnog Rimskog Carstva pljačkaju i spaljuju se poganski hramovi i knjižnice. 21. prosinca Teodozije zabranjuje posjećivanje svih poganskih hramova.

  U Konstantinopolu je Afroditin hram pretvoren u javnu kuću, a hramovi Artemide i Sunca u štale.

  382. Nameće se uzvik „Aleluja“ („Slava Jahveu“) kao sastavni dio kršćanske mise.

  384. Teodozije naređuje svom pretorijanskom prefektu Maternusu Cynegiusu (revnosnom kršćaninu) suradnju s lokalnim biskupima pri uništavanju poganskih hramova u sjevernoj Grčkoj i Maloj Aziji.

  385.-388. Prefekt Maternus Cynegius, potaknut svojom fanatičnom ženom i biskupom „Svetim“ Marcellusom te njegovim bandama da pohara okolicom te opljačka i uništi stotine helenskih hramova, svetišta i oltara. Među ostalima uništen je hram u Edessi, Cakeireon of Imbros, hram Zeus u Apamei, hram Apolona u Didimi i svi hramovi u Palmiri.

  Tisuće nevinih pogana iz svih dijelova carstva trpe mučeništvo u glasovitim logorima smrti u Skitopolisu.

  386. Teodozije zabranjuje sanaciju opljačkanih poganskih hramova.

  388. Teodozije kriminalizira javni govor o vjerskim temama. Stari govornik Libanius šalje Teodoziju svoj čuveni epistil „Pro Templis“ u nadi da će par preostalih helenskih hramova biti pošteđeno.

  389.-390. Svi ne-kršćanski kalendari i metode mjerenja vremena stavljaju se izvan zakona. Horde fanatičnih pustinjskih isposnika nadire u bliskoistočne gradove i Egipat i uništavaju kipove, oltare, knjižnice i poganske hramove, linčujući pogane. Aleksandrijski patrijarh Teofil započinje s teškim progonom nekršćanskog stanovništva. Dionizov hram se pretvara u kršćansku crkvu, a hram Mitri spaljuje do temelja. Zeusov hram sravnjuje sa zemljom i poganske svećenike teatralno izvrće javnom ruglu prije ubijanja kamenovanjem. Kršćanska rulja profanizira vjerske predmete.

  392. u studenom Teodozije kriminalizira ne-kršćanske običaje i imenuje ih „praznovjernem gentila“ (gentilicia superstitio). Zapovjedaju se novi intenzivni progoni protiv pogana. Samotrački misteriji su ukinuti, a svećenici zaklani. Na Cipru lokalni biskup „sveti“ Epiphanius i „sveti“ Tihon uništavaju sve hramove na otoku i istrebljuju tisuće nekršćana. Lokalne misterije boginje Afrodite su dokinute. U Teodozijevom ediktu stoji:

  „Koji se ne pokoravaju ocu Epiphaniusu nemaju pravo živjeti na otoku.“

  Pogani se bune protiv cara i crkve u Petri, Aeropolisu, Rafiji, Gazi, Baalbeku i u drugim gradovima Bliskog Istoka.

  393. Pitijske igre, Akcijanske igre i Olimpijske igre stavljene su izvan zakona kao dio Helenske „idolatrije“. Kršćani pljačkaju hramove u Olimpiji.

  395. Dva nova edikta (od 22. srpnja i 7. kolovoza) uzrokuju nove progone pogana. Evnuh Rufinus, prvi ministar cara Flavija Arkadija upućuje horde pokrštenih Gota (pod vodstvom Alarika) u zemlju Helena. Ohrabrivani kršćanskim redovnicima barbari pljačkaju i pale mnoge gradove (Dion, Delfe, Megaru, Korint, Feneos, Argos, Nemeu, Likosouru, Spartu, Mesenu, Pigaleju, Olimpiju itd.), pokolju ili porobe bezbrojne Helenske gentile i poruše sve hramove. Među ostalima, spaljeno je Eleusiniansko svetište, a svi svećenici, (na čelu s Mitrinim hierofantom Hilariusom), spaljeni živi.

  396. U prosincu novi Arkadiusov edikt naređuje da se poganstvo tretira kao čin veleizdaje. Šaćica preostalih svećenika i hierofanata biva zatvoreno.

  397. „Srušite ih!“ Flavije Arkadije naređuje za sve preostale poganske hramove da budu uništeni.

  398. 4. crkveni koncil u Kartagi zabranjuje svima, uključujući kršćanskim biskupima proučavanje poganskih knjiga. Porfirije, biskup iz Gaze ruši skoro sve hramove u gradu (osim devet koji nastavljaju s radom).

  399. Novim ediktom (13. srpnja) Flavije Arkadije naređuje rušenje po hitnom postupku svih zaostalih poganskih hramova, pretežno onih na selu.

  400. Biskup Nicetas uništava Dionizovo proročište u Vesaju i prisilno krsti sve mještane.

  401. Kršćanska rulja u Kartagi linčuje nekršćane i uništava hramove i „idole“. Isto se odvija i u Gazi gdje lokalni biskup „sveti“ Porfirije šalje svoje sljedbenike da linčuju pogane i sruše preostalih 9 hramova u gradu.

  15. Koncil u Kalkedonu naređuje da svi kršćani što održavaju dobre odnose sa svojim nekršćanskim rođacima budu ekskomunicirani (čak i posthumno).

  405. Ivan Krisostom šalje horde svojih u sivo odjevenih redovnika naoružanih toljagama i željeznim palicama uništiti „idole“ u svim gradovima Palestine.

  406. Ivan Krisostom sakuplja milodare bogatijih kršćanki kako bi financirao rušenje helenskih hramova. U Efezu naređuje rušenje znamenitog Artemidinog hrama. U Salamisu na Cipru „sveti“ Epiphanije i Eutihije nastavljaju s progonom pogana i potpunim uništenjem njihovih hramova i svetišta.

  407. Novi edikt još jednom zabranjuje svim ne-kršćanima pravo vjerskog štovanja.

  408. Car Zapadnog Rimskog carstva, Honorije i car Istočnog Rimskog Carstva Arkadije naređuju uništenje ili zapljenu svih spomenika u poganskim hramovima. Poganski kipovi u privatnom vlasništvu se također stavljaju izvan zakona. Proganjaju se sudci koji pokazuju milost prema poganima. „Sveti“ Augustin masakrira stotine prosvjedujućih pogana u alžirskoj Kalami.

  409. Još jedan edikt određuje smrtnu kaznu za sve oblike štovanja, uključujući i astrologiju.

  415. Nekoliko dana prije judeo-kršćanske Pashe (uskrsa), na poticaj biskupa Ćirila Kršćanska rulja u Aleksandriji napada znamenitu i lijepu filozofkinju Hipatiju te ju isječe na komade. Kršćanska rulja raznosi dijelove njenog tijela ulicama Aleksandrije. Djelovi njena tijela spaljeni su zajedno s njenim knjigama na mjestu zvanom Cynaron.

  30. kolovoza novi progoni poganskih svećenika u Sjevernoj Africi koji okončavaju ili razapeti ili živi pokopani. Car Teodozije II istjeruje Židove iz Aleksandrije.

  416. Inkvizitor Hipatus zvan „Mač Božji“ istrijebljuje poslijednje pogane u Bitiniji. 7. prosinca u Konstantinopolisu otpuštaju su svi vojni zapovjednici, javni djelčatnici i sudci koji nisu bili kršćani.

  423. 8. lipnja car Teodozije II. proglašava da vjera pogana nije ništa više od „obožavanja demona“, te određuje zatvaranje i mučenje onima koji ustraju u prakticiranju.

  429. Opljačkan je Atenin hram u Ateni (Parthenon). Atenski pogani se proganjaju.

  431. Koncilom u Efezu („pljačkaška sinoda“) zaključeno je da je Krist bogočovjek – „Krist je u potpunosti bog i u potpunosti čovjek.“

  435. 14. studenog novi edikt Teodozija II. određuje smrtnu kaznu za sve „heretike“ i pogane carstva. Jedino je Judaizam ostao smatran legalnom ne-kršćanskom religijom.

  438. 31 siječnja Teodozije II. izdaje novi edikt protiv pogana okrivljujući njihovu „idolatriju“ razlogom za tadašnju nedavnu epidemiju kuge!

  440.- 450. Kršćani razaraju sve spomenike, oltare i hramove Atene, Olimpije i ostalih grčkih gradova.

  448. Teodozije II. naređuje spaljivanje svih nekršćanskih knjiga.

  450. Svi hramovi u Afrodiziji („gradu Afrodite“) završavaju srušeni, sve knjižnice spaljene. Grad je preimenovan u Stavroupolis („Grad Križa“).

  451. Koncil u Kalkedonu. Novim ediktom Teodozija II. (4. studenog) „idolatrija“ se kažnjava smrću. Ortodoksna doktrina dobiva prevagu nad ‘monofizitima’ – ‘I.K. ima jednu, božansku narav.’

  457.-491. Sporadični progoni protiv pogana Istočnog Rimskog Carstva. Među ostalima, fizičar Jakobus i filozof Gessius su smaknuti. Severianus, Herestios, Zosimus, Isidorus i ostali su mučeni i zatočeni. Proselitiser Canon i njegovi sljedbenici istrijebljivaju posljednje nekršćane otoka Imbrosa u sjeveroistočnom Egejskom moru. Istrijebljenje posljednjih vjernika u Zeusa na Cipru.

  482.- 488. Većina maloazijskih pogana završavaju istrijebljeni nakon očajničkog ustanka protiv cara i crkve.

  486. U egipatskoj Aleksandriji otkriveni, uhićeni, javno ponižavani, mučeni i smaknuti poganski svećenici koji su djelovali „podzemno“, u tajnosti.

  515. Krštenje postaje obvezatno čak i za one koji već tvrde da su kršćani.

  Car Konstantinopola Anastazije naređuje masakriranje pogana Arapskog grada Zoare i razaranje hrama lokalnog boga Theandritesa.

  523. Car Justin I. stavlja arijevsku herezu izvan zakona i pokreće kampanje da svugdje zatre arijevstvo.

  528. Car Justinian kriminalizira „alternativne“ Olimpijske igre u Antiohu. Također naređuje smaknuća – spaljivanjem, razapinjanjem na križ, bacanjem divljim zvijerima ili smrt probadanjem željeznim čavlima za one koji prakticiraju „čarobnjaštvo, divination, magiju ili idolatriju te zabranjuje sva učenja od strane pogana („onih koji pate od bogohulnog ludila Helena“).

  529. Justinijan stavlja Atensku Filozofsku Akademiju izvan zakona te joj oduzima svu imovinu.

  532. Inkvizitor Ivan (Ioannis) Asiacus, fanatični redovnik, vodi križarski rat protiv maloazijskih pogana.

  142. Justinian dopušta inkvizitoru Ivanu Asiacusu prisilno pokrštavanje maloazijskih pogana u Prigiji, Kariji i Lidiji. Za vrijeme ovog 35 godina dugog vojnog pohoda izgrađeno je 99 crkava i 12 samostana na lokacijama porušenih poganskih hramova.

  546. U Konstantinopolisu inkvizitor Ivan Asiacus usmrčuje stotine pogana.

  556. Justinian naređuje zloglasnom inkvizitoru Amantiusu da ide u Antioch otkriti, uhititi, mučiti i smaknuti posljednje nekršćane u gradu te spaliti sve privatne knjižnice.

  562. Masovna uhićenja, javna poniženja, mučenja, zatvaranja i smaknuća nekršćana i nežidovau Ateni, Antiohu, Palmyri i Konstantinopolisu.

  578.- 582. Kršćani muče i razapinju Helenske vjernike po čitavom Istočnom Rimskom Carstvu. Istrijebljuju posljednje nekršćane Heliopolisa (Baalbeka).

  580. Kršćanski inkvizitori napadaju tajni Zeusov hram u Antiohu. Svečenik izvršava samoubojstvo, ali vjernici završavaju uhićeni. Svi zatvorenici, uključujući tu i vice-gradonačelnika Anatoliusa su mučeni i otpremljeni u Konstantinopol pred sud, osuđeni na smrt bačeni su lavovima. Budući da ih divlje životinje nisu bile voljne rastrgati, završili su razapeti. Kršćanska rulja im je vukla tijela po ulicama i bacila nepokopane – u jame.

  583. Nove progone nekršćanskih Helena nastavlja car Maurice.

  590. Diljem čitavog Istočnog Rimskog Carstva kršćanski optužitelji „pronalaze“ poganske zavjerenike.
  Nova oluja mučenja i smaknuća.

 16. MrStojan, 13.12.2012. 16:29:53
  Lijep Hrvatsko Vatikanski izvor slijeda “povijesnih“dogadjanja.
  No,poanta je???
  Znam,katolici nastoje zajedno sa islamom poslije da uniste poslednje “poganske zavjerenike“B-)
  A ti zavjerenici bi trebalo da se odreknu vec jednom tog poganluka,majka mu stara,pa da se prestane sa tim klanjemB-)
  I vuk sit i “zavjerenici“na brojuB-)

 17. Стојане, сине,
  остадох ја опет без наслова те твоје свете књиге према којој смо центар свемира.

  У свом првом коментару сам ти нагласио да питам за нас, православне Србе, кад се то све окретало око владика. А православни Срби не кажу „Крист“ и „кршћанство“. И не критикују „Криста“. И Крист и његова критика у твојој интерпретацији су западне умотворине. Зато сам ти и написао одмах, православни Срби. Јер није никад Србин лупетао таква лупетања слична твојим својом главом, само увозном.

  Ајмо сад опет испочетка, која књига?

 18. jahac, 13.12.2012. 16:21:35 [60702]
  MrStojan, 13.12.2012. 16:10:31
  Zeznut si igrac
  Pa sta mislis?
  Trebaju li Serbi u taj NATO?More bit da nam se malo razviju “sposobnosti“,omeksa srce i mozda zaradimo koju kintu?
  Trebamo li prestati biti Serbi kako glavati gospodini“ nalazu?

  Ili si kao i ja npr.za nezavnisnu Srpsku?Mimo svih ovih unija,asocijacija i nevezano za aktuelnu “palitiku“???
  Triput upitnik ono…nako…

  JA SAM DA TO SORABI SREDE SVOJE DVORIŠTE RASTJERAJU I POHAPSE LOPOVE I POGANI I FUKARU U SVOJIM REDOVIMA UREDE SVOJU DRŽAVU , A KAD SVAKI SORAM IMADNE LJEBA JESTI I KAD MU ĐECA NE BUDU ZEBLA NA OVOM JADU JER NEMAJU ČIZAMA ONDA NEG SORABI SRBUJU,ČETUJU,VJERUJU I NEK JEBU SOJKE AKO HOĆE

 19. MrStojan, 13.12.2012. 16:38:18

  JA SAM DA TO SORABI SREDE SVOJE DVORIŠTE RASTJERAJU I POHAPSE LOPOVE I POGANI I FUKARU U SVOJIM REDOVIMA UREDE SVOJU DRŽAVU“

  Odlicno,
  pa evo prikljuci se pokretu Dr.Radovan Karadzic pa nam pomozi brate SORABEB-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *