Руси и Авганистанци заједнички уништавају дрогу

Руски полицајци за борбу против наркотика у заједничкој операцији са полицијом Авганистана уништили су неколико лабораторија и заплијенили више од 20 тона хероина и морфијума на територији авганистанске провинције Нангархар, саопштио је данас начелник руске Федералне службе за контролу промета наркотика Виктор Иванов. У операцији је било ангажовано осам хеликоптера, а била је резултат вишемјесечног […]

среда, март 13, 2013 / 08:03

Руски полицајци за борбу против наркотика у заједничкој операцији са полицијом Авганистана уништили су неколико лабораторија и заплијенили више од 20 тона хероина и морфијума на територији авганистанске провинције Нангархар, саопштио је данас начелник руске Федералне службе за контролу промета наркотика Виктор Иванов.

У операцији је било ангажовано осам хеликоптера, а била је резултат вишемјесечног планирања.

Иванов је, како преноси Итар-Тас, рекао да је количина заплијењених наркотика једнака „годишњем обиму испорука авганистанског хероина у Русију”.

Говорећи о десетогодишњици рада те службе, њен начелник је саопштио да су њени сарадници открили близу 40.000 група које су се бавиле производњом и шверцом дроге и да је заплијењено више од 1.000 тона наркотика.

Према његовим ријечима, од јула 2003. године разбијено је око 40.000 организованих група и криминалних заједница, откривено је око 7.500 кривичних дјела везаних за легализацију криминално стеченог новца у износу већем од четири милијарде рубаља.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *