Рубенс и Тинторето без пасоша завршили у Украјини

Украјина је пронашла 17 слика, укључујући дјела Пола Рубенса и Тинторета, које су украли наоружани пљачкаши из музеја „Кастелвекио“ у италијанском граду Верони прошле године, рекао је данас украјински предсједник Петро Порошенко. Украјинске власти сада ће позвати италијанске експерте да потврде аутентичност слика, чија се вриједност процјењује на више од 16 милиона евра и изврше […]

среда, мај 11, 2016 / 19:52

Украјина је пронашла 17 слика, укључујући дјела Пола Рубенса и Тинторета, које су украли наоружани пљачкаши из музеја „Кастелвекио“ у италијанском граду Верони прошле године, рекао је данас украјински предсједник Петро Порошенко.

Украјинске власти сада ће позвати италијанске експерте да потврде аутентичност слика, чија се вриједност процјењује на више од 16 милиона евра и изврше припреме за њихово враћање у Италију.

Слике су пронађене 1,5 километара од границе са Молдавијом, наводи се у саопштењу из кабинета Порошенка.

Слике су украдене 19. новембра из музеја, након што је 11 чланова особља отишло кући, али прије него је активиран систем аларма на даљинско управљање.

Лопови су везали благајника музеја и присилили чувара да им да кључеве свог аутомобила, којим су касније побјегли. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *