Ријешена мистерија настанка живота – донијели га метеорити

Живот на Земљи је одувијек био мистерија, али научници сада мисле да су дошли до одговора на питање како је он настао. Живот мора да почне са генетским молекулом, као што је ДНК или РНК, који би био у стању да сачува упутства неоходна за производњу протеина, који омогућавају сам живот. Научници сада говоре да […]

субота, април 4, 2015 / 12:37

Живот на Земљи је одувијек био мистерија, али научници сада мисле да су дошли до одговора на питање како је он настао.

Живот мора да почне са генетским молекулом, као што је ДНК или РНК, који би био у стању да сачува упутства неоходна за производњу протеина, који омогућавају сам живот.

Научници сада говоре да су сва неопходна једињења за стварање живота на Земљу доспјела преко ледене комете.

Претпостављају да је та комета пала на Земљу и донијела молекуле који су се спајали и тако стварали живот.

Наиме, познато је да је древна Земља била често на мети астероида, метеора и комета и отуда претпоставка да су органски молекули баш тим путем доспјели на нашу планету.

Метеорити су, осим што су донијели градивне елементе живота, правили и кратере који су се понашали као посуде за хемијске реакције.

Дакле, метеорит удари у Земљу и у кратеру остави органске материјале. Затим ледена комета удари у исто мјесто и отопи се, па овај “базен” напуни водом. Нови метеорит отвори геотермалне отворе у кори, који затим загреју воду.

Резултат је мјешавина позната као “примордијална супа” у којој су настајали све сложенији молекули и најзад живот. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *