Ревизор и замјеник положили заклетву

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић примио је данас новоизабраног главног ревизора Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске Душка Шњеготу и замјеника главног ревизора Дарка Пејића. Главни ревизор и замјеник главног ревизора су, у складу са одредбама закона и Пословника Народне скупштине Републике Српске, данас пред предсједником Народне скупштине Републике Српске положили […]

понедељак, децембар 17, 2012 / 13:43

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић примио је данас новоизабраног главног ревизора Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске Душка Шњеготу и замјеника главног ревизора Дарка Пејића.

Главни ревизор и замјеник главног ревизора су, у складу са одредбама закона и Пословника Народне скупштине Републике Српске, данас пред предсједником Народне скупштине Републике Српске положили свечану заклетву.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске пожелио је новоизабраном главном ревизору и замјенику главног ревизора успјешан будући рад и наставак самосталног и независног дјеловања Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске, која је досадашњим радом изградила добру репутацију у домаћој и страној јавности.

 

Саговорници су такође анализирали постојећи законски оквир, сагласивши се да је потребно размотрити поједине одредбе закона који је на снази већ седам година и у којем би било потребно извршити одређене измјене ради усклађивања са другим законима, међународним стандардима и искуствима из вишегодишњег рада Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске.

Такође је обострано оцијењено да би било оптимално припремити стратешки план развоја Главне службе за ревизију који би укључивао, како питање људских и материјалних ресурса, тако и питање обима и субјеката финансијске ревизије, избора и развоја ревизије учинка и других елемената стратешког планирања.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *