Републиканци покушавају да ограниче путовања на Кубу

Републиканци у Представничком дому Конгреса САД поднијели су приједлог који би могао знатно да смањи попуштање у ограничењу путовања на Кубу. Предложена одреба, ако буде ступила на снагу, спријечиће ће могућност нових авионских и бродских линија ка Куби. Тај амандман је додат на закон о потрошњи у саобраћају који мора бити усвојен у Представничком дому […]

среда, април 29, 2015 / 09:08

Републиканци у Представничком дому Конгреса САД поднијели су приједлог који би могао знатно да смањи попуштање у ограничењу путовања на Кубу.

Предложена одреба, ако буде ступила на снагу, спријечиће ће могућност нових авионских и бродских линија ка Куби. Тај амандман је додат на закон о потрошњи у саобраћају који мора бити усвојен у Представничком дому следећег мјесеца.

Администрација предсједника Барака Обаме издала је у јануару нова упутства која значајно ублажавају ограничење путовања на Кубу и омогућавају регуларне летове ка тој острвској држави први пут од револуције прије више од 50 година.

Приједлогом републиканца ће бити спријечени нови летови, док ће се оставити могућност за увоз ограничене количине робе попут цигара и рума.

Предложене одредбе ће извјесно изазвати конрроверзе као и пријетњу ветом из Бијеле куће.

САД и Куба су ове године покренули преговор о обнављању дипломатских односа после више од 50 година прекида.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *