Реис Кавазовић: Морамо се мирити сами, али признати геноциде

Бошњацима и Србима ће бити тешко све док их други мире, па макар и резолуцијама, поручио је духовни поглавар муслимана у БиХ реис Хусеин Кавазовић истакавши да би два народа требало сами себе да мире, те да се обавежу на трајну сарадњу. Реис Хусеин Кавазовић је поводом обиљежавања 20. годишњице сребреничког злочина рекао да би […]

петак, јул 10, 2015 / 12:35

Бошњацима и Србима ће бити тешко све док их други мире, па макар и резолуцијама, поручио је духовни поглавар муслимана у БиХ реис Хусеин Кавазовић истакавши да би два народа требало сами себе да мире, те да се обавежу на трајну сарадњу.

Реис Хусеин Кавазовић је поводом обиљежавања 20. годишњице сребреничког злочина рекао да би Бошњаци и Срби требало да се обавежу на трајну сарадњу управо на сутрашњем сабору у Сребреници, уз присуство политичких, духовних и интелектуалних елита два народа, преноси Танјуг.

"Позивајући се на наше словенске коријене, требало би да се закунемо да ћемо живјети у миру, уз међусобно помагање и признавање, заједничко сјећање на жртве и геноцид у Другом свјетском рату, као и у рату од 1992. до 1995. године. Е, то би онда било помирење. Док се то не деси и не потпишемо такав један акт, све ово неће држати воду. Све ти је џаба ако са сусједом ниси добар", рекао је Кавазовић у специјалном издању сарајевског Дневног аваза поводом сутрашње комеморације у Поточарима.

Са жаљем је, међутим, констатовао да "ни Срби ни Бошњаци за то немају потенцијал".0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *