Размјена студената медицине Српске и Русије

Савез студената Медицинског факултета у Бањој Луци (ССМФ) у сарадњи са удружењем Српско руског пријатељства „Братство“, потписао је споразум о сарадњи са Националним савезом студената медицине Русије (НССМ) 18.08.2012. године у Москви. Овим споразумом испуњавају се услови за почетак активне сарадње између Медицинског факултета у Бањој Луци и државног Медицинског универзитета у Москви. У складу […]

петак, август 24, 2012 / 10:52

Савез студената Медицинског факултета у Бањој Луци (ССМФ) у сарадњи са удружењем Српско руског пријатељства „Братство“, потписао је споразум о сарадњи са Националним савезом студената медицине Русије (НССМ) 18.08.2012. године у Москви.

Овим споразумом испуњавају се услови за почетак активне сарадње између Медицинског факултета у Бањој Луци и државног Медицинског универзитета у Москви. У складу са поменутим споразумом планирано је да од наредне године почне стручна размјена студената медицине између Бања Луке и Москве те више од десет градова у Русији.

За почетак је договорено десет размјенских мјеста за студенте обје стране. Студенти из Бање Луке имају могућност да обављају праксу у болницама у више од десет градова Русије, међу којима су и Москва и Санкт-Петербург, у трајању од мјесец дана на жељеном одјељењу.

Од академске године 2012/2013 ССМФ ће у сарадњи са СРП „Братство“ организовати пријем руских студената у Бањој Луци док ће исти посао у Русији обављати НССМ. Изражена је жеља са обе стране да од академске 2013/2014 почне и размјена студената Одсјека стоматологије и фармације, што је наш наредни наредни циљ.

Ово је пројекат циљем да се млади из Републике Српске и Русије повежу те да наши студенти имају прилику да упознају како руску културу и језик тако и методе рада из области медицине у Русији исто тако и обратно. На овај начин ширимо како хуманизам, који медицина носи у себи, тако и пријетељство и вијековну повезаност наших народа.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *