Распустио се Кнесет, избори у Израелу 22. јануара

Израелски парламент – Кнесет гласао је да се распусти, пред превремене изборе предвиђене за 22. јануар 2013, јавили су израелски медији. Треће, коначно, разматрање одлуке о распуштању Кнесета усвојено је у првим јутарњим сатима са 100 гласова за и ниједним против. Израелски премијер Бењамин Нетанијаху је, отварајући сједницу у понедељак по подне, позвао јавност да […]

уторак, октобар 16, 2012 / 08:13

Израелски парламент – Кнесет гласао је да се распусти, пред превремене изборе предвиђене за 22. јануар 2013, јавили су израелски медији.

Треће, коначно, разматрање одлуке о распуштању Кнесета усвојено је у првим јутарњим сатима са 100 гласова за и ниједним против.

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху је, отварајући сједницу у понедељак по подне, позвао јавност да га поново изабере и навео шта је постигла његова влада, укључујући економски раст, изградњу безбједносне ограде на јужној граници с Египтом и оснивање снаге за одбрану од сајбер напада.

Нетанијаху је прошле недеље најавио превремене изборе, умјесто редовних планираних за октобар наредне године. Непосредан повод за такав потез била је неспособност владајуће коалиције да усвоји буџет за 2013.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *