Радови на аутопуту могу почети са предизборном кампањом

Радови на дионици аутопута Бања Лука-Добој од Прњавора до Добоја могли би да почну крајем августа или почетком септембра, а уговор би требало да буде потписан за десетак дана, констатовано је на радно-консултативном састанку предсједника Владе Републике Српске Александра Џомбића са министрима.  Крајем септембра биће одржани преговори и са Европском-инвестиционом банком о изградњи дионице аутопута […]

уторак, август 14, 2012 / 17:46

Радови на дионици аутопута Бања Лука-Добој од Прњавора до Добоја могли би да почну крајем августа или почетком септембра, а уговор би требало да буде потписан за десетак дана, констатовано је на радно-консултативном састанку предсједника Владе Републике Српске Александра Џомбића са министрима.

 Крајем септембра биће одржани преговори и са Европском-инвестиционом банком о изградњи дионице аутопута Бања Лука-Добој, од Бање Луке до Прњавора, предрачунске вриједности око 200 милиона евра.

На састанку је констатовано да је за 6. септембар потврђен термин када ће се у просторијама Европске банке за обнову и развој у Лондону представити пројекат за добијање приватног партнера за дио Коридора "Пет це" који пролази кроз Републику Српску.

Током сусрета констатовано је да Министарство финансија интензивно ради на изради ребаланса буџета у којем неће бити никаквих радикалних резова и који би се могао наћи на сједници Владе већ у наредних десет дана, саопштено је из Бироа Владе РС за односе с јавношћу.

Влада Републике Српске ће на наредној сједници донијети одлуку о проширењу оперативног буџета у износу од девет милиона КМ како би се извршиле субвенције за пољопривредне произвођаче.

Премијер је заказао 77. редовну сједницу Владе за четвртак, 16. август.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *