Радончић: Докази о злочинима Шева уништавани систематски

Министар безбједности БиХ Фахрудин Радончић изјавио је да су докази о злочинима муслиманске јединице „Шеве“ систематски уништавани. Радончић је рекао да је предложио директору Сипе Горану Зупцу и тужиоцу БиХ да све институције за провођење закона формирају посебне тимове који ће отворити истраге о тим злочинима. "Сигуран сам да новим истрагама могу бити откривени починиоци […]

четвртак, март 7, 2013 / 08:06

Министар безбједности БиХ Фахрудин Радончић изјавио је да су докази о злочинима муслиманске јединице „Шеве“ систематски уништавани.

Радончић је рекао да је предложио директору Сипе Горану Зупцу и тужиоцу БиХ да све институције за провођење закона формирају посебне тимове који ће отворити истраге о тим злочинима.

"Сигуран сам да новим истрагама могу бити откривени починиоци и наручиоци", рекао је Радончић за Радио-телевизију Републике Српске.

Истрага у случају "Шеве", према његовој оцјени, до сада није отворена, јер код Бошњака није постојао истински политички плурализам.

"Неко је убијао тамо, неко овамо. Не можемо се правдати да смо жртве и да не треба да санкционишемо властите злочине", истакао је Радончић.

Он је поновио да у БиХ постоји бошњачка државна мафија и да у Сарајеву има доста неријешених политичких убистава.

Чињеница је, сматра Радончић, да је СДА једина странка у Европи која има Савјет за безбједност СДА у којем сједе три-четири човјека који су на америчкој црној листи и људи чија је улога у рату веома контроверзна.

Он је истакао да замјеник предсједника СДА Бакир Изетбеговић, који је довео вехабије у Сарајево, није учинио услугу Бошњацима и да су вехабије реалан проблем.

Радончић је навео да је породица академика Сулејмана Реџића, који је пронађен мртав у кањону Миљацке, тражила од њега да искористи ауторитет министра безбједности и да Тужилаштво БиХ покрене истрагу.

"Постоји озбиљан страх од паравојних остатака бошњачке државне мафије и ми морамо да грађане ослободимо тог страха", истакао је Радончић.

Говорећи о примјени одлуке "Сејдић-Финци", Радончић је рекао да је застој на неколико тачака и да се прво мора водити рачуна о рјешавању хрватско-бошњачких односа.

"Бошњаци су мајоризовали Хрвате. То Хрвате с разлогом чини нервозним. Ми морамо покушамо да то ријешимо на коректан начин", навео је Радончић и истакао да мора бити сачуван и непосредан избор на којем инсистира Република Српска, те да и остали имају своја права.

За односе са Хрватском и Србијом, Радончић је рекао да имају узлазну линију.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *