Радојичић: Једнострани Изетбеговић наштетио унутрашњим односима

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је данас да је предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић једнострано наступио пред Генералном скупштином УН и да је то штетно за унутрашње односе у БиХ. "Нажалост, не знам зашто људима треба да тако упорно заступају само једни страну у БиХ. То се редовно дешавало Харису Силајџићу и […]

петак, септембар 28, 2012 / 12:49

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је данас да је предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић једнострано наступио пред Генералном скупштином УН и да је то штетно за унутрашње односе у БиХ.

"Нажалост, не знам зашто људима треба да тако упорно заступају само једни страну у БиХ. То се редовно дешавало Харису Силајџићу и очито је да се пред Генералном скупштином УН говори у име једног народа и једне партије, што је злоупотреба", рекао је Радојичић.
Он је истакао да се српски представници никада нису тако понашали.

"Ако хоће да се воде три паралалне спољне политике – у реду, Српска може то да уради. Ријеч је поново о нечему што је неусаглашено и штетно по цијелу БиХ, а говор Изетбеговића је био проткан као да је БиХ арапска земља", додао је Радојичић.

Изетбеговић је пред Генералном скупштином УН рекао да је задњи тренутак да међународна заједница избјегне да понови исту, катастрофалну грешку у Сирији, каква је довела до геноцида у Сребреници.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *