Радикални распад у Бијeљини: Благојевић искључио Ђурђевића

Предсједник СРС Др Војислав Шешељ Мирко Благојевић искључио је из странке Драгана Ђурђевића, актуелног предсједника Скупштине града Бијељина.

недеља, март 10, 2013 / 17:12

Благојевић је за РТРС изјавио да је као предсједник странке искористио овлаштења по статуту странке.

„Због немогућности функционисања странке и деструктивног дјеловања, Драган Ђурђевић је, као главни кривац за инциденте и нарушене међуљудске односе, искључен из СРС „Др Војислав Шешељ“, рекао је Благојевић.

Сукоб „Шешељевих радикала“ у Бијељини кулминирао је недавно када је због Благојевићевог доласка у просторије предсједника Скупштине града, Ђурђевић затражио интервенцију полиције и удаљавање Благојевића из зграде градске управе.

Благојевић је Ђурђевића оптужио и за самовољу због смјене страначког колеге Вујадина Поповића са мјеста директора Агенције за мала и средња предузећа.

Иако нико од званичника странке није хтио да потврди, сукоб између Благојевића и Ђурђевића почео је због преговора СНСД-а око преузимања скупштинске већина у Бијељини. СРС “Др Војислав Шешељ“ има два одборника, а Ђурђевић је био изричит у ставу да неће напустити садашњу скупштинску коалицију окупљену око СДС.

Ђурђевић је данас недоступан за коментар на одлуку предсједника странке Мирка Благојевића.

Мирко Благојевић је навео да странка тренутно ради у ванредним околностима, јер су распуштени бијељински Општински одбор и Извршни одбор странке.

Он је рекао да је Ђурђевић „растурао“ странку и у потпуности уништио функционисање одбора у Братунцу, Бијељини и Угљевику.

„Чланство нам је подводио под дјеловање и уз дјеловање СДС-а, баш као што је то некад радио /предсједник Српске радикалне странке Републике Српске Миланко/ Михајлица, а међуљудски односи у странци су, захваљујући њему, постали неподношљиви“, рекао је Благојевић.

Он је најавио да ће у најскорије вријеме бити одржана ванредна изборна скупштина странке.

Ђурђевић је 2010. године био кандидат СРС за предсједника Републике Српске.0 КОМЕНТАРА

 1. Djurdjevic je jedini normalen covjek koji je ostao u tim radikalima tzv. „SRS dr VS“ i jedini iz te stranke ne podrzava Dodika. Ne znam kako do sada nije sam izasao. Prikljuci se SRS RS i nastavi opoziciono djelovanje do 2014. a poslije poziciono.

 2. Благојевић није предсједник СРС ВШ,већ њен стечајни управник.Еволуирао је од човјека који је говорио за Додика да је педер и педофил до његовог подржавача.Фуј.

 3. Nije on toliko odan SDSu i Mićićevoj večini koliko mu je draga plata od 5.000 km koju prima već desetak godina kao predsjednik skupštine. Da nije predsjednik skupštine morao bi konobarisati kod Kriške.

 4. Има ли овог Благојевића међу коментаторима овдје на Фронталу? Био би драгоцјен, као допуна Сими Пјетлићу. 😉

 5. Заиста избјегавам вулгарности било гог типа, али овај пут морам одступити од правила: Ало, бленто, блентави, шта ти мислиш ко си? Вазда неког прозиваш, пањкаш и кењкаш. Исти си ко твој шеф Вук Драшковић. Сљедбеник Драшковића, највећег зла послије Чанка и Чеде, да дијели лекције некоме? Понекад ми се твој коментар и допадне, али сад видим да си заиста неизљечив случај. Молитве изгледа нису уродиле плодом, стога – мрш у кућицу Чуваркућо!

 6. Ћа пиздиш Пероније? Када ја будем оснивао свој сунбор војвода Мирко ће бити међу првим позваним. Шта фали војводи?

 7. Дражене,

  Војвода Мирко је био борац, рањаван у рату и није поштено да се тако опходиш према њему.

  Што се Симе тиче, пиши шта хоћеш, не тангира ме.

 8. Симо П. Ороз, 12.03.2013. 10:22:07

  То што је неко био у рату не значи да су му исправни политички ставови. Добро, признајм да јесте увреда некога доводити у исти контекст с тобом, али чини ми се дијелите исте вриједности ти и Мирко, који као борац подржава ратног профитера, а одриче се свог дугогодишњег сарадника. Али прво нам објасни гдје си ти био у рату!

 9. Мирко ратовао? Доброј шалу увјек мјеста има. Јесете, ал` једно два мјесеца док се имало шта красти у Бијељини и Брчком. Послије тога – јок братац. Додуше, за конкурента нисам сигуран да је и толико ратовао.

 10. А гдје си био ти па тако све знаш и сваком лонцу си поклопац?
  Мирко Благојевић је био борчина. Без обзира што је био близак Шешељу никад га нико није доводио у везу са било каквим ратним злочинима. Мирко Благојевић је доказао да се може бити јунак, а да се не чине никакви злочини. Зато многима и смета.
  Додику треба бити част што га такви као Благојевић подржавају.

  А што се мене тиче, ја ти нисам нигдје био, него причам приче које сам чуо од других исто како и ти. Јел’сад у реду?

 11. Може Додику бити част што га Мирко подржава,али Мирку не на иде на част што подржава Додика.

 12. drazen78bl, 12.03.2013. 12:15:27 [
  Greška Dražene, Mirko i đurđević podržavaju ratne profitere ali različite. Jedan onog iz SNSD a drugi onog iz SDS. Uporedi njihovu imovinu i ono što su imali prije rata pa ćeš vidjeti da je isto sranje drugo pakovanje.

 13. Драшковићевац воли Шешељевца! Ха, ха… Шта све нећемо чути од овог пајаца. „Борчина“ и „јунак“ велиш? Да ти мало оснујеш свој СУБНОР за такве борце? Што му поред ових епитетеа не спомену и `телегнцију? Чемеру људски!

 14. Ја имам неки чудан резон. Дражен ће сигурно дати дијагнозу за то кад подере још неколико пари старки, али кад видим шта Вучић каже за Шешеља одмах ми Шеки постане симпатичан.http://www.youtube.com/watch?v=zciZJe3Y8v4 Taкав случај је и са војводом Мирком. Кад видим ко га напада одмах ми постане симпатичан.

  Међутим, посебно ме изненађујеш ти Петроније. Нисам знао да си толика будалетина.

 15. А, јок! Петроније се не ложи на твоје увреде. Ич се не трзам на твоје, или било чије, глупости. Само се показујеш у правом свјетлу. Без идеје си, става, аргумента, вазда антипротиван, прост, прави слијепи сљедбеник Вође. Давно сам себи дао задтак да те преобратим, а ако то не иде да те разобличим. Петроније те прије цирка мјесец дана „дешифровао“ као СПО-вца. Ниси се тада бунио и знао сам да сам погодио. Сљедбеник најпогубније, и због тога тотално пропале, идеје лажног патриотизма. Прави Домановићев „велики народни родољуб“. А такви су најгори!

 16. Симо П. Ороз, 12.03.2013. 19:27:40

  Никад у животу нисам носио старке.

  Ја теби још не могу правоснажну дијагнозу отфикарити, али могу јавно упозорити јавност о чему се ради. Чисто да људи буду опрезни.

 17. petronije, 12.03.2013. 23:04:51

  “Петроније те прије цирка мјесец дана „дешифровао“ као СПО-вца. Ниси се тада бунио и знао сам да сам погодио.“

  Шта рећи, коју поруку послати. Ђе ти живиш црни Петроније?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *