Радикали војводе Мирка у коалицији са СНС

Српска радикална странка др Војислав Шешељ на изборима ће наступити у коалицији са Српском напредном странком у РС и Српском радикалном сртанком Републике Српске.  Извршни одбор Српске радикалне странке Др Војислав Шешељ на јучерашњој сједници одржаној у Бијељини дао је сагласност на активности предсједника Странке мр Мирка Благојевића и иницијативу предсједника да на предстојећим Општим […]

понедељак, мај 12, 2014 / 22:30

Српска радикална странка др Војислав Шешељ на изборима ће наступити у коалицији са Српском напредном странком у РС и Српском радикалном сртанком Републике Српске.

 Извршни одбор Српске радикалне странке Др Војислав Шешељ на јучерашњој сједници одржаној у Бијељини дао је сагласност на активности предсједника Странке мр Мирка Благојевића и иницијативу предсједника да на предстојећим Општим изборима изађемо са Српском напредном странком Хаџи Јована Митровића.

Такође, Извршни одбор сматра да је ангажовање доктора Николе Поплашена као политичког савјетника, ових од сада партнерских странака, од великог значаја јер Поплашеново политичко искуство, знање и препознатљива скромност ће сигурно допринијети побољшању лошег политичког, економског и сваког другог, евидентно лошег, стања у Републици Српској – наводи се у саопштењу Шешељевих Радикала. 

Ову странку недавно је напустио значајан дио чланова предвођен Драганом Ђурђевићем, те ступио у коалицију са ДНС и Напредном Српском. Занимљиво је да ће Благојевићеви радикали бити поново на истој листи са Михајличиним, након разлаза 2002. по питању подршке влади коју су чинили СДС и ПДП. Михајлица је задржао име партије, а Благојевић Шешљеву подршку. 

Чинило се да у последње вријеме Благојевић води струју потпуно заљубљену у Милорада Додика, а да је Ђурђевић склонији СДС. Иронично, у тражењу начина да се прескочи цензус, Благојевић је одабрао коалицију која оштрије напада Додика. Такође, Благојевић је у свакој прилици нападао напредњаке свих врста, називајући их издајницима војводе Шешеља. 

 

Предсједник Шешељевих радикала: Позиви велике мале коалиције су неозбиљни

 

Мала велика коалиција: Обе радикалне партије поново у истом колу

 

 

 

 0 КОМЕНТАРА

  1. Da li imaju časti ovi ljudi, da li znaju šta je ideologija, imaju imalo kakvih principa u životu,rječ ili samo puki interes.Sramota ko se sve bavi politikom i šta rade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *