Р. Мур: Неуобичајено да институција ОХР још постоји

Замјеник високог представника у БиХ Родерик Мур изјавио је да ОХР не би требало да остане „ни дан дуже него што је потребно“ и да је неуобичајено да овакве институције и даље постоје. "Тужно је да још постоји оваква институција у БиХ. То је показатељ да међународна заједница нема пуно повјерења да су институције ове […]

понедељак, септембар 24, 2012 / 12:03

Замјеник високог представника у БиХ Родерик Мур изјавио је да ОХР не би требало да остане „ни дан дуже него што је потребно“ и да је неуобичајено да овакве институције и даље постоје.

"Тужно је да још постоји оваква институција у БиХ. То је показатељ да међународна заједница нема пуно повјерења да су институције ове земље способне суочити се са изазовима", истакао је Мур за "Вечерњи лист", издање за БиХ.

Он је нагласио да ОХР не намјерава остати заувијек у БиХ и да домаћи политичари и домаћи актери морају преузети одговорност за доношење одлука.

"То је стратешко опредјељење међународних заједница у којој ОХР игра кључну улогу – да направимо корак назад. Ова земља жели се приближити ЕУ и НАТО-у. Ово је 21. вијек и ово је Европа. Крајње је вријеме да домаћи актери преузму ствар у своје руке", поручио је Мур.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *