Путин: Руси знају како се уводи ред у Авганистану

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да Русија не намјерава да учествује у војним операцијама у Авганистану, али да се спрема да помогне Сјеверноатлантском савезу (НАТО) да уведе ред у тој земљи, укључујући обезбјеђење транзита за достављање товара у Авганистан. Одговарајући на питање, приликом сусрета са припадницима десантних снага, у којој мјери је за Русију […]

четвртак, август 2, 2012 / 00:04

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да Русија не намјерава да учествује у војним операцијама у Авганистану, али да се спрема да помогне Сјеверноатлантском савезу (НАТО) да уведе ред у тој земљи, укључујући обезбјеђење транзита за достављање товара у Авганистан.

Одговарајући на питање, приликом сусрета са припадницима десантних снага, у којој мјери је за Русију повољно формирање транспортног пункта НАТО-а у Уљановску, Путин је одговорио контра-питањем да ли Русија треба да ратује тамо и сложио се са одговором да није, пренио је Итар-Тас с.

Истичући да је Русији потребан „елементарни поредак у Авганистану”, руски предсједник је рекао да је Москва заинтересована да на њеним јужним границама буде мир.

„Актуелном руководству земље тамо је тешко. Сада у Авганистану постоји стално присуство НАТО војске. Треба им помоћ. Нека се они тамо боре. Мислим да уколико се појави нешто што би захтјевало учешће наших Оружаних снага и вас, командоса, ви сте спремни. Међутим, задатак нас политичара је да не допустимо такве догађаје. Треба на сваки начин помагати, како би се избјегла употреба наших Оружаних снага”, рекао је Путин.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *