Путин Америци предвиђа распад по узору на СССР

САД нису потребни савезници, него вазали, а Русија не види себе у тој улози, рекао је данас руски предсједник Владимир Путин у директном телевизијском програму одговарајући на питање грађана. Путин је додао да је русководство СССР-а после Другог свјетског рата помоћу силе наметало свој модел земљама источне Европе. „То треба признати”, рекао је Путин истичући […]

четвртак, април 16, 2015 / 17:35

САД нису потребни савезници, него вазали, а Русија не види себе у тој улози, рекао је данас руски предсједник Владимир Путин у директном телевизијском програму одговарајући на питање грађана.

Путин је додао да је русководство СССР-а после Другог свјетског рата помоћу силе наметало свој модел земљама источне Европе.

„То треба признати”, рекао је Путин истичући да то сада чине САД, због чега их чека иста судбина као и СССР. 

Путин је изјавио да санкције против његове земље неће скоро бити укинуте зато што геополитички партнери Русије „желе да омету наш развој”.

На питање да ли би санкције могле да остану на снази више деценија, Путин је рекао да „Русија није Иран”, пренијели су руски медији.

Путин је истакао да ће санкције приморати Русију да модернизује своју индустрију и пољопривредни сектор, тако да нема потребе да се чека да оне буду укинуте.

Руски војници не ратују у Украјини, а Русија се у међународним односима не руководи симпатијама, него интересима земље, рекао је данас руски предсједник Владимир Путин у директном телевизијском програму одговарајући на питање грађана о својим односима са украјинским предсједником Петром Порошенком.

Он је рекао да није истина да му је Порошенко током преговора у Минску понудио да преузме Донбас и додао да Русија нема империјалистичке амбиције.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *