Путарину плаћамо од јуна

Изградња дионице аутопута Прњавор-Добој одвија се предвиђеном динамиком, констатовали су данас министар саобраћаја и веза Републике Српске у оставци Недељко Чубриловић и представници Јавног предузећа “Аутопутеви Републике Српске”, преносе агенције. – У току је прегледање техничких понуда приспјелих на тендер за израду пројекта и изградњу дионице аутопута Бањалука-Прњавор – саопштено је из Министарства саобраћаја и […]

уторак, март 12, 2013 / 15:57

Изградња дионице аутопута Прњавор-Добој одвија се предвиђеном динамиком, констатовали су данас министар саобраћаја и веза Републике Српске у оставци Недељко Чубриловић и представници Јавног предузећа “Аутопутеви Републике Српске”, преносе агенције.

– У току је прегледање техничких понуда приспјелих на тендер за израду пројекта и изградњу дионице аутопута Бањалука-Прњавор – саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Републике Српске.

Чубриловић је затражио да се јасно дефинише динамика реализације планираних активности и приступи њиховој реализацији у складу са предвиђеним роковима.

Директор “Аутопутева Републике Српске” Душан Топић информисао је министра да су у току активности на увођењу наплате путарине, та да очекује да буду окончане све процедуре како би се са наплатом путарина на аутопуту Бањалука-Градишка могло кренути од јуна.

У току су и претквалификације за избор јавно-приватног партнера за финансирање, пројектовање, изградњу, управљање и одржавање аутопута Добој-Вукосавље на Коридору “Пет-це”, кроз Републику Српску.

Српска чека изјашњење Хрватске о обезбјеђивању финансијских средства, те расписивање тендера за избор извођача радова за изградњу моста на Сави код Градишке, додаје се у саопштењу након састанка којем је присуствовао и предсједник Надзорног одбора “Аутопутева” Борис Стојановић.

Током састанка направљен је пресјек стања по текућим пројектима и закључено да се реализују предвиђеном динамиком.

На састанку анализиран је план рада предузећа “Путеви Српске” за 2013. годину и план за период 2013-2015. година, након чега ће бити упућен скупштини предузећа на усвајање.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *