Прво то, па директор: Ко ће у савјет РАК?

Ад хок комисија за избор нових чланова Савјета Регулаторне агенције за комуникације БиХ упутила је данас Савјету министара 14 имена од којих ће њих 7 бити именовани у Савјет РАК-а. Након именовања новог Савјета очекује се и избор новог директора РАК-а. Кандидати за нови Савјет РАК-а су Марија Милић, Љубо Божовић, Јово Павловић, Милош Шолаја, […]

четвртак, септембар 5, 2013 / 23:50

Ад хок комисија за избор нових чланова Савјета Регулаторне агенције за комуникације БиХ упутила је данас Савјету министара 14 имена од којих ће њих 7 бити именовани у Савјет РАК-а.

Након именовања новог Савјета очекује се и избор новог директора РАК-а.

Кандидати за нови Савјет РАК-а су Марија Милић, Љубо Божовић, Јово Павловић, Милош Шолаја, Зоран Томић, Нино Ћорић, Јосип Блажевић, Борислав Контић, Фарук Борић, Пламенко Ћустовић, Емир Вејзовић, Мирза Милишић, Слободан Бошковић и Мирослав Џидић.

Ад хок комисија за избор чланова Савјета РАК-а имала је 6 чланова. Троје чланова Парламентарне скупштине БиХ и три представника невладиног сектора.

Предсједник Комисије Дарко Бабаљ изјавио је да је имена кандидата Комисија утврдила једногласно. Листа је упућена Савјету министара БиХ који у року од мјесец дана Парламентарној скупштини БиХ треба да предложи 7 чланова који ће чинити нови Савјет Регулаторне агенције за коминикације БиХ.

Након што Парламентарна скупштина БиХ верификује избор чланова Савјета РАК-а покренуће се и процедура за избор новог директора РАК-а.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *