Први пут у историји кошаркаш замијењен за фудбалера

Замјене кошаркаша између клубова уобичајена су ствар у НБА лиги, а у Европи тај систем није разрађен као у САД. Још је невјероватније да се склопи договор између два клуба у различитим спортовима.

недеља, август 13, 2017 / 20:34

Јасно је да је колијевка овог куриозитета Шпанија, у којој су клубови спортска друштва која имају различите секције, па је могуће да се у истим клубовима а у различитим спортовима некако пронађе заједнички интерес. Овај пут историја је исписана између Басконије и Барселоне.

Барселона у кошарци не жели да јој се догоди исто што и прошле сезоне и да већ после 15 одиграних кола изгуби све шансе за пласман у Топ 8 фазу Евролиге. Због тога се као на траци доводе појачања, а ново је Мађар Адам Ханга. Бек Басконије је и прошле године био мета Каталонаца, али је трансфер пропао. Сада неће.

Наиме, водећи људи Барселоне и Басконије су пронашли заједнички језик. Каталонци ће за Хангу платити Басконији 300 хиљада евра и послати им једног фудбалера на позајмицу. Да, добро сте прочитали! Добро, не баш Басконији, већ Алавесу.

Наиме, први човек Басконије је Хосе Антонио Куерехете, човјек који се цијели живот бавио кошарком, али је сада преузео контролу и над фудбалским клубом Алавес за који играју српски фудбалери Ненад Крстичић и Александар Катаи.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *