Протест у БЛ: Од храста до Тамбурица феста (ФОТО)

Неколико стотина грађана протестовало је вечерас у Бањој Луци како је писало у најави протеста, против криминала и корупције.  Након окупљања код старог храста, људи из иницијативе “Парк је наш“ и други грађани упутили су се према центру Бање Луке узвикујући пароле “Парк је наш“ и “лопови, лопови“, када би пролазили поред грађевина које користи […]

петак, септембар 7, 2012 / 22:36

Неколико стотина грађана протестовало је вечерас у Бањој Луци како је писало у најави протеста, против криминала и корупције.

 Након окупљања код старог храста, људи из иницијативе “Парк је наш“ и други грађани упутили су се према центру Бање Луке узвикујући пароле “Парк је наш“ и “лопови, лопови“, када би пролазили поред грађевина које користи Административна служба Града Бања Лука.

Полиција, која је цијело вријеме пратила протест, блокирала је улаз у Господску улицу из правца Трга Крајине, па су се демонстрације накратко задржале на овом мјесту. Тада је дошло и до инцидента. Наиме, један полицајац се грубо понио према новинару Миши Видовићу, оптужујући га да није хтио да се одмакне од полицијског кордона иако су му полицајци то наредили. Видовић је одгаваро да само ради свој посао и да има право да стоји ту. Све се завршило легитимисањем колеге Видовића од стране припадника МУП-а.

Касније се полиција помјерила неколико метара дубље у Господску улицу и ту опет формирала кордон. Послије десетак минута сталног звиждања, свирања удараљки и парола, чинило се да је скуп готов.

Ипак, демонстранти су  из Господске улице отишли пред Робну кућу Боска, тачније, окупили су се испод терасе посластичарнице “Пингвин“ у којој је баш тада требао почети Тамбурица фест, на којем је, између осталих присуствовао и предсједник Скупштине града Бања Лука и кандидат СНСД за градоначелника, Слободан Гаврановић.

Од буке, Тамбурица фест није могао почети (РТРС је снимала тамбураше). На лицу мјеста смо чули да је дошло до сукоба полиције и неких демонстраната – наводно, полицајац је ударио једног који је сједио на земљи, али то није потврђено. Нико није ухапшен, у сваком случају. Између Боске и Паласа појавила се и интервентна полиција која ипак није интервенисала, нити је било потребе за тим.

Убрзо, протест је завршен, а почео је Тамбурица фест.

 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *