Примаков и Моратинос Јеремићеви савјетници

Савјетници предсједавајућег Генералном скупштином УН Вука Јеремћа биће бивши руски премијер Јевгениј Примаков и некадашњи министар спољних послова Шпаније Мигел Анхел Моратинос, објавио је „Блиц“. „Јеремић и Примаков су постигли договор. Бивши руски премијер и министар спољних послова, као и сви остали саветници, прихватили су да раде без новчане накнаде. Неки су истакли да је […]

четвртак, август 30, 2012 / 10:25

Савјетници предсједавајућег Генералном скупштином УН Вука Јеремћа биће бивши руски премијер Јевгениј Примаков и некадашњи министар спољних послова Шпаније Мигел Анхел Моратинос, објавио је „Блиц“.

„Јеремић и Примаков су постигли договор. Бивши руски премијер и министар спољних послова, као и сви остали саветници, прихватили су да раде без новчане накнаде. Неки су истакли да је то за њих част“, рекли су извори листа.

Осим Примакова и Моратиноса, савјетници предсједавајућег Генералном скупштином УН биће и бивша предсједница и министар спољних послова Швајцарске Мишелин Калми Реј, актулени генерални секретар Организације америчких држава, Чилеанац Мигел Инсулза, као и Индонежанин Хасан Вијаруда.

Уз Јеремића ће, осим страних и савјетника из Србије, бити и велики тим младих дипломата који су већ радили при УН, а сви они ће бити на платном списку својих влада.

Јеремић 18. септембра преузима предсједавање, а дан касније почиње да води Генералну скупштину УН.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *