Пријављен Шутановац јер није пријавио имовину

Начелник сектора за оперативне послове Агенције за борбу против корупције Драгомир Трнинић рекао је јуче да је пријава против бившег министра одбране Драгана Шутановца због непријављивања имовине у тужилаштву које ће одлучити да ли ће отворити истрагу или одбацити предмет. Трнинић је на скупу у Агенцији за борбу против корупције рекао да је полиција поступила […]

четвртак, децембар 27, 2012 / 13:54

Начелник сектора за оперативне послове Агенције за борбу против корупције Драгомир Трнинић рекао је јуче да је пријава против бившег министра одбране Драгана Шутановца због непријављивања имовине у тужилаштву које ће одлучити да ли ће отворити истрагу или одбацити предмет.

Трнинић је на скупу у Агенцији за борбу против корупције рекао да је полиција поступила по кривичној пријави коју је Агенција поднијела против Шутановца.

„Мислим да је предмет у овом тренутку на одлуци у тужилаштву“, рекао је Трнинић и додао да је Агенција у том случају располагала са довољно основа да поднесе кривичну пријаву. Он је истакао и да, за разлику од неких ранијих случајева када су кривичне пријаве које је поднијела Агенција одмах одбациване, то сада није био случај.

Агенција је утврдила да бивши министар одбране није пријавио да су он и његова супруга стекли власништво над дјелом стана од 63 квадратна метра у Скерлићевој 20 на Врачару, а ријеч је о десетом дијелу стана. Сумња се да је тиме што није пријавио имовину извршио кривично дјело из члана 72 Закона о Агенцији за борбу против корупције. Шутановац за „Блиц“ каже да је прије неколико мјесеци у својству грађанина дао изјаву у полицији и потпуно демантовао наводе из кривичне пријаве Агенције.

– То није први пут да подносе пријаве које су одбачене и очекујем да ће тако бити и сада. Убеђен сам да нисам учинио дело за које ме терете – рекао је бивши министар одбране.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *