Премијера “Немањића“ у Сарајеву

Глумац Војин Ћетковић је пре неколико дана обавестио пратиоце на Инстаграму да је снимање серије „Немањићи“, за њега, завршено.

субота, август 5, 2017 / 12:36

Сада је откривено и да ће ова серија, заједно са серијом „Сенке Балкана“, бити представљена већ 16. августа на Сарајево Филм фестивалу, пише лист „Данас“, преноси Мондо.

Ових дана снимано је на локацијама битака: у Добановачкој шуми и Делиблатској пешчари. Небојша Брадић, главни и одговорни уредник културно-уметничког програма РТС, рекао је за „Данас“ да се рад на „Немањићима“ завршава 10. августа и да ће ова ТВ серија заједно са „Сенкама Балкана“ бити представљена већ 16. августа у оквиру промоције драмског и серијског програма РТС на Сарајево филм фестивалу.

Три дана касније најављено је и њено представљање на овогодишњим Рашким духовним свечаностима.

Снимање ТВ серијала о Немањићима у 12 епизода, почело је 15. марта у околини манастира Студеница и на Копаонику. По тексту Гордана Михића серију режира Марко Маринковић, а ангажовано је 222 глумаца, више од 2.000 статиста, снимано је на 80 локација.

Почетак дистрибуције најављен је за крај 2017, кад се обележава осам векова од крунисања првог српског краља Стефана Првовенчаног. Првог крунисаног српског краља игра Војин Ћетковић, Стефана Немању Младен Нелевић, Светог Саву Драган Мићановић…Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *