Прекинут меч БиХ и Србије у Модричи: Скандирало се, али шта?

Судија Елвис Мујић из Бановића прекинуо је пријатељску фудбалску утакмицу између омладинских репрезентација Босне и Херцеговине и Србије у 65. минуту због, како је речено, непримереног скандирања навијача у Модричи. Пре тога судија је на три минута прекинуо меч и у 56. минуту.  Мујић је затражио од организатора и полиције да се испразни северна трибина […]

уторак, март 11, 2014 / 20:01

Судија Елвис Мујић из Бановића прекинуо је пријатељску фудбалску утакмицу између омладинских репрезентација Босне и Херцеговине и Србије у 65. минуту због, како је речено, непримереног скандирања навијача у Модричи. Пре тога судија је на три минута прекинуо меч и у 56. минуту.

 Мујић је затражио од организатора и полиције да се испразни северна трибина на којој је било око двеста навијача. Полиција је то обавила али је судија и 15 минута након што је испражњена трибина утакмицу прекинуо у свлачионици не излазећи на терен.

До прекида играчи два тима показали су раскошни таленат, испољили квалитет и права је штета што је меч отишао у неком другом правцу. Селектори БиХ Тони Карачић и Србије Вељко Пауновић, одбили су да дају било какву изјаву модричким новинарима.

Координатор ФС БиХ за омладински фудбал, Мурат Јаха, разлоге прекида меча видео је у националистчком навијању.

– У неколико наврата судија је заустављао игру. Опомињали смо навијаче са северне трибине да престану са спомињањем Ратка Младића и Сребренице. Нису хтели да престану и ми смо морали да испоштујемо правила и судија је прекинуо утакмицу – рекао је Јаха.

На нашу констатацију да навијачи нису певали „Нож, жица – Сребреница", него "Сребреницо где је твоја раја" и да има све снимљено, Јаха је рекао.

– Онда нисмо били на истој утакмици.

Навијачи у Модрчи су углавном подржвали селекцију Србије скандирајући „Србија – Српска једна држава“. Непримерено навијање добило је на интензитету у 35. минуту када је судија Мујић бруталан старт над играчем Србије Миланом Гајићем окарактерисао само као аут за БиХ.

– Играч Србије је судији, по његовом исказу, опсовао балијску мајку и због тога је добио црвени картон – истакао је Мурат Јаха.

У полицији кажу да су предузели све што је од њих тражено и да је трибина била испражењена на захтев судија.

БиХ – СРБИЈА 0:0
Стадион: “Др Милан Јелић“ у Модричи. Гледалаца: 2.000. Судија: Елвис Мујић(Бановићи).Жути картон: Михојевић(БиХ),Црвени картон: Милан Гајић (Србија) у 35.минуту.
БИХ: Карачић, Халиловић, Чивић, Мемија, Михојевић, Буровић, Радовац, Кузмановић, Хаирлаховић, Аганспахић, Башић. Селектор: Тони Карачић.
СРБИЈА:Остојић, Брајовић, Гајић, Стевановић, Грујић, Лукић, Иличић, Чича, Чудић(од 62. Белић), Луковић(од 62. Богосавац), Зукановић. Селектор: Вељко Пауновић.

СПЕЦ.
Делегације два Савеза су пред почетак меча положиле цвеће на мјесту на стадиону, где је председник Републике Српске и председник ФС РС и ФС БиХ, др Милан Јелић, преминуо 30. септембра 2007. године.0 КОМЕНТАРА

 1. У сваком случају,Србија је била добар домаћин! Гостима из сарајстана и околине препоручујем да се мање ложе!

 2. pa šta je tu ružno, skandira se u cijelom svijetu pa nikom ništa. Evo u Ukrajini pjevaju fašističke pjesme, marširaju uz fašističke koračnice pa nikom ništa. I šta je sada ružno u „nož-žica-Srebrenica“, makar je razumljivo a i rimuje se.

  mury

  Što si nervozan, bio si na utakmici , pa šta onda, eto ti jesi ja nisam pa se neljutim.

 3. A i naši dovode svakakve reprezentacije da s njima igra naša repka pored takvih respektabilnih timova u Evropi…
  Trebali su dovest reprezentaciju Kosova da malo razigramo pravi fudbal…prijateljski…

 4. 🙂 Зулки мило што се Зулки снило.. 😉 Да сте били паметни па прихватили Бошњакистан на 30% територије СРБиХ – могли сте у СВОЈУ земљу доводити кога хоћете да игра с ВАШОМ репрезентацијом 🙂 А овако- јбг, морају се и Хрвати и Срби, и Сејдић и Финци сложити прије него неког позовете 🙂 „Репка“ – твоја- али смије играти само кад и с ким ЈА кажем.. B-) Мизерно, а? 😛

 5. „A i naši dovode svakakve reprezentacije da s njima igra naša repka pored takvih respektabilnih timova u Evropi…“
  Мислим да ти коментар и није на месту,собзиром да је Србија Европски првак у том узрасту.Што је респектабилно,зар не?

  Није у реду ни овакво понашање,доста је било оваквих сцена,не треба то ником.Не мора да буде суживот,нека буде живот једних поред других.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *