Преиспитивање одштетних захтјева бивших радника ЕУФОР-а

Одјељења за правна и персонална питања ЕУФОР-а тренутно преиспитују неколико случајева бивших радника ЕУФОР-а у вези са радним односом, саопштено је данас из ЕУФОР-а. Поспупак се проводи у складу са одговарајућим прописима и законима, наводе из ЕУФОР-а и истичу да тијесно сарађују са Штабом НАТО-а у Сарајеву. У саопштењу се наглашава да ЕУФОР има озбиљну […]

понедељак, август 6, 2012 / 16:11

Одјељења за правна и персонална питања ЕУФОР-а тренутно преиспитују неколико случајева бивших радника ЕУФОР-а у вези са радним односом, саопштено је данас из ЕУФОР-а.

Поспупак се проводи у складу са одговарајућим прописима и законима, наводе из ЕУФОР-а и истичу да тијесно сарађују са Штабом НАТО-а у Сарајеву.

У саопштењу се наглашава да ЕУФОР има озбиљну намјеру да што прије ријеши одштетне захтјеве бивших радника.

Портпарол ЕУФОР-а Дејвид Колинс каже да ЕУФОР схвата важност питања регулисаних законом о радном односу и у потпуности је опредијељен за његову исправну примјену.

"Желимо да истакнемо да у већини организација повремено долази до разлике у мишљењу између послодаваца и запослених по питању тумачења закона о радном односу. Сврха закона јесте да осигурају јасне смјернице како би се таква питања могла ријешити на исправан начин", наводи се у саопштењу.

Из НАТО Штаба у Сарајеву јутрос је саопштено да су "сви запослени у НАТО-у и ЕУФОР-у пријављени одговарајућим ентитетским фондовима социјалног и здравственог осигурања, при чему финансијске обавезе које проистичу из тога у потпуности сносе поменути штабови, а не запослена лица".

Бивши радници ЕУФОР-а и НАТО-а поднијели су неколико захтјева у вези са плаћањем доприноса Канцеларији за одштетне захтјеве НАТО-а/ЕУФОР-а.

Они су јутрос протестовали испред базе НАТО-а, истичући да су им угрожена елементарна радна права јер им НАТО није уплатио доприносе, као ни накнаде за топли оброк и путне трошкове у периоду од 2000. до 2006. године. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *