Предуге протезе: Писторијус без злата на 200 метара

Јужноафрички атлетичар Оскар Писторијус поражен је у финалу трке на 200 метара на Параолимпијским играма у Лондону. Није успио да обрани злато из Пекинга, пошто га је у самој завршници претекао Бразилац Алан Оливеира. Популарни „Блејд ранер” је после трке рекао да га је Оливеира побиједио због непрописне дужине протеза, затраживши од Међународног олимпијског комитета […]

понедељак, септембар 3, 2012 / 21:30

Јужноафрички атлетичар Оскар Писторијус поражен је у финалу трке на 200 метара на Параолимпијским играма у Лондону. Није успио да обрани злато из Пекинга, пошто га је у самој завршници претекао Бразилац Алан Оливеира.

Популарни „Блејд ранер” је после трке рекао да га је Оливеира побиједио због непрописне дужине протеза, затраживши од Међународног олимпијског комитета промјену правила:

– Ова трка није била праведна. Не знам како неко може да на 100 метара има заостатак од осам метара и на крају побиједи. То је смијешно. Не желим да умањим његову побједу, али ти момци су далеко виши и не можемо да се такмичимо.

Јужноафрички атлетичар ће се на Параолимпијским играма такмичити још и у тркама на 100 и 400 метара и штафети 4×100.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *