Представа „Три сореле“ најбоља на „Данима малих ствари“ у Требињу

Представа „Тре сореле“ рађена по тексту Драгана Копривице, а у извођењу ФДУ Београд, проглашена је за најбољу представу на овогодишњем итердисциплинарном позоришном фестивалу „Дани малих ствари Требиње 2012“, који је окупио најугледнија позоришта из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије. Друго мјесто припало је представи "Ај Кармела" у извођењу позоришта САРТР из Сарајева, док је […]

петак, септембар 21, 2012 / 09:58

Представа „Тре сореле“ рађена по тексту Драгана Копривице, а у извођењу ФДУ Београд, проглашена је за најбољу представу на овогодишњем итердисциплинарном позоришном фестивалу „Дани малих ствари Требиње 2012“, који је окупио најугледнија позоришта из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије.

Друго мјесто припало је представи "Ај Кармела" у извођењу позоришта САРТР из Сарајева, док је на трећем мјесту дјело "Радничка хроника" Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке.

Овогодишњи 7. интердисциплинарни фестивал синоћ је затворен представом "Бити Зоран Радмиловић" у извођењу "Сцене Маска" из Шапца.

Љубитељи позоришне умјетности протеклих дана могли су погледати и представе "Дервиш и смрт" београдског позоришта, "Поручник са Инишмора" Позоришта младих из Зворника и "У трагању за бојом кестена" мостарског театра "МТМ 1974".

Све представе на овом фестивалу, чији је генерални покровитељ Град Требиње, игране су у позоришној сали Дома културе, а за разлику од претходних година улаз је био бесплатан.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *