Предизборна кампања у дистрикту – Активности СДС, СББ, НДС

Пред препуном салом Мјесне заједнице Бузекара, предсједник ОО СДС-а у Брчком Урош Војновић представио је кандидате на листи, које су вриједни домаћини овог посавског села поздравили великим аплаузом. Срби у Брчком морају бити усаглашени, јер се налазимо у специфичној ситуацији у односу на наше сународнике у Републици Српској. У прилог томе говори и чињеница да […]

четвртак, септембар 13, 2012 / 17:44

Пред препуном салом Мјесне заједнице Бузекара, предсједник ОО СДС-а у Брчком Урош Војновић представио је кандидате на листи, које су вриједни домаћини овог посавског села поздравили великим аплаузом.

Срби у Брчком морају бити усаглашени, јер се налазимо у специфичној ситуацији у односу на наше сународнике у Републици Српској.

У прилог томе говори и чињеница да је ово локална заједница која има другачији административни аранжман у односу на ентитете, те је стога неопходно да Срби као један од три конститутивна народа који живе у дистрикту изађу на изборе и тако потврде присуство и постојање на овим просторима и уједно легитимишу своје изабране представнике у власти, истакао је Ратко Стјепановић, кандидат за посланика у Скупштини Дистрикта на предизборном скупу у Мјесној заједници Бузекара.

СДС је као приоритетни задатак поставила борбу против корупције и криминала, чиме ће се прије свега спријечити расипање буџетских средстава, а актери ових криминалних радњи благовремено казнити и извести пред лице правде.

Један дио тог посла СДС је урадила у протекле четири године, захваљујући учешћу наших људи у локалној власти, а прије свега Свјетлане Чивчић и Нике Стопарића, који су, слободно се може рећи довели у ред одјељења којима руководе а у којима је прије њиховог доласка владала корупција у широким размјера, због чега је у претходним мандатима морао да реагује и ОХР смјеном шефа одјељења у урбанизму и једног броја државних службеника .

Други циљ наше странке у наредном периоду је повећавање запослености.

Проблема има и у здравству, у коме тренутно влада право расуло. Зато се СДС залаже за хитну реформу у овој области, а прије свега формирању Јавне здравствене установе с циљем обезбјеђивања квалитетније здравствене заштите.

Осим квалитетнијег здравства, дистрикту је потребно и квалитетније образовање, а то потврђује и чињеница да се наши ученици, средњошколци прије свега, не истичу на пријемним испитима приликом уписа на факултете.

СДС такође брине и о пољопривредницима, те ће се залагати да се програм подстицаја више прилагоди стварним потребама у пољопривреди али и да се уведе регресирано дизел гориво за пољопривреднике на чему сада ради министар у Савјету министара БиХ Мирко Шаровић.

Да би расподјела свих буџетских средстава била адекватана и праведна, СДС је предлагао и предлаже њихову транспарентност, тако да сваки грађанин има увид како и гдје се троши буџетски новац.

На потребу српског јединства позвали су Миодраг Буквић, Милан Пурић, носилац изборне листе, као и Момчило Пољић, кандидат за посланика у Скупштини Дистрикта.

„Ми сви знамо да се мало урадило на развоју инфраструктуре у српским насељима. Стога, СДС ће се изборити да припадницима српског народа омогући живот достојан човјека, те обезбиједи све потребне услове за њихов нормалан живот на овим просторима, а то је једино могуће само ако смо сви усаглашени“, истакао је носилац изборне листе Милан Пурић.

Момчило Пољић потврдио је још једном да СДС на листама представљају одговорни, поштени и способни људи .

СББ – Предизборни скуп у брчанском насељу Кланац

Прексиноћ је на мало-фудбалском игралишту у насељу Кланац у Брчком, пред око 1.500 грађана, Савез за бољу будућност одржао предизборни скуп на којем су престављени канидати са листе СББ-а за скупштину Дистрикта.

Присутним се обратио Ферид Фазловић, кандидат СББ-а, из насеља Кланац, за посланика у супштини дистрикта под бројем 9, који је на почетку казао да је велики одзив на скуп СББ-а најбољи показатељ како је Савез привукао пажњу грађана у веома кратком року.

-Нећу вам говорити као властодршци о великим обећањима који су, умјесто за све грађане остварили високи стандард само за себе и своје ближње. За то вријеме обични грађани никада нису били сиромашнији, очајнији… Обични грађани морају властодршце молити за помоћ и за најмању ситницу која им припада – казао је Фазловић.

Додајући да је у Брчком очигледан апсурд јер постоји 100 милиона марака који нису искориштени.

-Имамо годишње буџете преко 200 милиона КМ, а да се то нигдје не види. Нема кранова, не гради се. Наши млади након завршетка фаултета дугогодишње се паркирају на Завод за запошљавање. Пензионери су са мизерним пензијама, радно-способни или гладују без посла или трбухом за крухом иду по свијету. Резултат свега побројаног је неспособна, незаинтересирана власт, тзв. концентрацијска, ја бих рекао концентрација неспособњаковића у Брчком – казао је Фазловић.

Додајући да су властодршци у Брчком успијели отјерати инвеститоре који заобилазе Брчко у широком луку и који свој новац улажу у сусједним општинама које имају повољнију пословну климу.

Фазловић је позвао присутне да не насиједају на предизборне трикове дугогодишњих неспособних властодржаца и да 7. октобра подрже кандидате СББ-а који имају програм за развој, отварање нових радних мјеста, једноставно за бољу будућност свих у Брчком.

Алма Бешић, кандидаткиња за посланика у сукпштину Дистрикта Брчко из насеља Кланац под бројем 11 је у свом обраћању побројала бројне проблеме са којима се сусрећу млади, жене и становници Кланца.

Присутним Кланчанима обратио се и Халил Љуца, кандидат СББ-а за посланика у скупштини под редним бројем 3, који је казао да је већ увелико сагледао сав „јад у који су нас довели специјалци на власти у протеклих 12 година владавине“.

-Они су специјалци да народ доведу у блато и муљ. Специјалци су за прављење хаоса. То су доказали! Е, због тога је окупљена екипа способних људи у СББ-у који се нису сложили са таквим стањем и који су без икаквих интереса спремни са вама да ваде Брчко из блата и муља- казао је Љуца.

Наглашавајући да је на Кланцу планирана изградња привредних објеката, хотела, пословних центара, базена….., али да ништа од тога нису учинили.

Љуца је све грађане Дистрикта Брчко позвао да се масовно одазову на изборе и да кажу СТОП, ДОСТА ЈЕ, НЕ пропадању урушавања достојанства грађана у Брчком, ДОСТА ЈЕ атака на интелигенцију. –Дајте повјерење кандидатима СББ-а да прекинемо безнађе. Немојте више криминалцима давати своје повјерење- поручио је Љуца на Кланцу.

НДС забринут да ће цех смањења плата и отпуштања платити обични грађани дистрикта

Прогноза директора Дирекције за финасије Дистрикта Брчко Мате Лучића о смањењу коефицијента расподјеле индиректних пореза на штету Дистрикта, доказ је да је владајућа олигархија, предвођена СДП-ом, СДС-ом и СНСД-ом, свих ових година, опстајала искључиво захваљујућу нереалним приходима од ПДВ-а, којима је прикривала властити нерад и неспособност.

То што је све до сада од јавности скривао такве податке, директор Дирекције показао је да ни сам није имун од политике, а такав закључак само подгријава Правилник о начину утврђивања цијена некретнина у поступку експропријације, којим је, управо на приједлог Дирекције, и земљиште у Дистрикту добило националност.

Независна демократска странка није забринута да би најављено смањење плата или отпуштање радника у јавном сектору могло погодити директоре институција Дистрикта, чланове и друге високе функционере Владе, јер су они показали завидну способност прилагођавања свим промјенама. Забринути смо да ће цех, као и увијек, платити обични људи, које је актуелна власт, кројена по мјери тајкуна, већ гурнула у дужничко и политичко ропство.

Независна демократска странка позива све грађане да се одлучно супроставе оваквом сценарију, тако што ће масовно изаћи на изборе и гласати ЗА ВЛАСТИТО ДОСТОЈАНСТВО И ПРАВО НА БОЉИ ЖИВОТ!



0 КОМЕНТАРА

  1. Добро је да имамо вијести из Брчког!

    Не знам гдје је Млађо да нас још детаљније информише?! 🙂

    Братунац, Сребреница… и остале локалне заједнице такође заслужују да им се посвети пажња. Уредник обећао. Мој утисак је да се посебно бавимо Бањалуком и Бијељином. Надам се да је то само због тога што је тек почетак.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *