Позитивно и конструктивно решетање грчких финансија од стране ЕУ

Министри финансија еврозоне одржали су „позитивне и конструктивне“ разговоре о стању прве ревизије програма за Грчку. На ванредном састанку министара финансија еврозоне у Бриселу, поздрављен је пакет реформи које је усвојио парламент Грчке. Усвојене реформе обухватају пензијски систем, реформе пореза на приход и додатну вриједност, те мјере за ниво плата у јавном сектору, стратегију за […]

уторак, мај 10, 2016 / 08:03

Министри финансија еврозоне одржали су „позитивне и конструктивне“ разговоре о стању прве ревизије програма за Грчку.

На ванредном састанку министара финансија еврозоне у Бриселу, поздрављен је пакет реформи које је усвојио парламент Грчке.

Усвојене реформе обухватају пензијски систем, реформе пореза на приход и додатну вриједност, те мјере за ниво плата у јавном сектору, стратегију за приватизацију и питање лоших кредита.

Предсједавајући еврозоне Јероен Дијселблом изјавио је да су министри одржали прву рунду разговора о дуговању Грчке, али да није донијета никаква одлука.

Министри финансија еврозоне донијели су закључак да је потребан даљи рад грчких власти и институција на механизму за усвајање додатних заштитних мјера а које ће ступити на снагу, уколико буде неопходан додатни напор за постизање усаглашених циљева.

Министри финансија еврозоне наставиће разговор на састанку заказаном за 24. мај. 



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *