Повећана откупна цијена дувана у Семберији

Откуп дувана на подручју општине Бијељина по цијени од 3,2 КМ по килограму почеће 13. августа, рекао је данас Срни директор бијељинског предузећа „Дуван“ Светозар Михајловић. У односу на прошлу годину откупна цијена повећана је за 20 фенинга. "Квалитет и принос још не можемо да процијенимо, али ће, вјероватно, бити далеко слабији од очекиваног с […]

четвртак, август 9, 2012 / 09:09

Откуп дувана на подручју општине Бијељина по цијени од 3,2 КМ по килограму почеће 13. августа, рекао је данас Срни директор бијељинског предузећа „Дуван“ Светозар Михајловић.

У односу на прошлу годину откупна цијена повећана је за 20 фенинга.

"Квалитет и принос још не можемо да процијенимо, али ће, вјероватно, бити далеко слабији од очекиваног с обзиром на то да су ове године суше биле драстичне“, навео је Михајловић.

Он је додао да је планирано да предузеће откупи око 400 тона дувана од 55 пољопривредика са којима сарађује, али да је послије сушног периода реално очекивати између 250 и 270 тона.

"Након откупа, ми обрађујемо дуван и онда он иде на берзу. Цијене дувана на берзи мање су него прошле године, јер је смањена цијена на свјетском тржишту", рекао је Михајловић.

Он је напоменуо да је стање у европским и свјетски дуванским индустријама, па и у региону, далеко повољније.

"Домаћим предузећима цијене на берзи засигурно не одговарају", рекао је Михајловић и изразио наду да ће и цијене на берзи, као и откупне, порасти.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *