Потрошачка корпа за август 1.397 КМ

Вриједност потрошачке корпе за август ове године износила је 1.397 КМ и већа је за 6,52 КМ, или за 0,5 одсто од вриједности потрошачке корпе у јулу, саопштено је Срни из Министарства трговине и туризма Републике Српске.  Вриједност потрошачке корпе повећана је због раста цијена брашна, шећера, свињског и јунећег меса, те сезонског воћа и […]

среда, септембар 5, 2012 / 14:03

Вриједност потрошачке корпе за август ове године износила је 1.397 КМ и већа је за 6,52 КМ, или за 0,5 одсто од вриједности потрошачке корпе у јулу, саопштено је Срни из Министарства трговине и туризма Републике Српске.

 Вриједност потрошачке корпе повећана је због раста цијена брашна, шећера, свињског и јунећег меса, те сезонског воћа и поврћа.

Раст цијена у посљедњој недјељи августа биљеже брашно за 0,05 КМ по килограму и шећер за 0,06 КМ.

Цијене пшенице на берзи више су и до 10 одсто, а кукуруза и до три одсто.

Гориво је у августу поскупјело у просјеку за шест одсто, па је тако безоловни бензин 98 скупљи за шест одсто, безоловни бензин 95 за 6,7 одсто и дизел за четири одсто.

У БиХ су цијене горива и даље најниже у региону. У односу на Србију гориво у БиХ јефтиније је за седам до 12 одсто, а у односу на Хрватску за шест до 14 одсто.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *