Потонуо руски рибарски брод, више од 50 морнара изгубило живот

Најмање 54 морнара изгубила су живот, а 15 се води као нестало од укупно 132 члана посаде, када је рано јутрос потонуо рибарски брод „Далеки исток“ у Охотском мору код обале Камчатке. "Спашена су 63 члана посаде", изјавио је за агенцију Интерфакс официр регионалног координационог поморског спасилачког центра. Он је додао да је на броду […]

четвртак, април 2, 2015 / 10:10

Најмање 54 морнара изгубила су живот, а 15 се води као нестало од укупно 132 члана посаде, када је рано јутрос потонуо рибарски брод „Далеки исток“ у Охотском мору код обале Камчатке.

"Спашена су 63 члана посаде", изјавио је за агенцију Интерфакс официр регионалног координационог поморског спасилачког центра.

Он је додао да је на броду било 78 Руса и најмање 40 људи из Мјанмара. На броду је било и држављна Украјине, Литваније и Вануатуа.

Брод је потонуо у 6.30 часова по локалном времену дуж обала Камчатеке, 250 километара јужно од главног града Магадана.

Узрок несреће још није утврђен, али руски медији наводе да је могуће да се брод сударио са пловећим сантама леда. Брод је био носивости 5.700 тона, дуг 104 метра.

Припадао је компанији "Магелан" из луке Невелск на оствру Сахалину.

"Према првим информацијама 40 провријеђених ће бити пребачено у болицу хеликоптером", саопштила је компанија, уз напомену да они нису учетвовали у спасавању због удаљености од мјеста потонућа.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *