Посебна комисија за разграничење ентитета

Министарство цивилних послова БиХ упозорило је на вишегодишње кашњење у дефинисању границе између ентитета и предложило формирање посебне комисије која би требало да убрза тај процес.  Ово се наводи у инфомацији Министарства цивилних послова БиХ која ће бити упућена Савјету министара БиХ, након што се о том документу изјасне Министарство правде БиХ и Канцеларија за […]

уторак, август 14, 2012 / 12:22

Министарство цивилних послова БиХ упозорило је на вишегодишње кашњење у дефинисању границе између ентитета и предложило формирање посебне комисије која би требало да убрза тај процес.

 Ово се наводи у инфомацији Министарства цивилних послова БиХ која ће бити упућена Савјету министара БиХ, након што се о том документу изјасне Министарство правде БиХ и Канцеларија за законодавство, пише „Глас Српске“.

Тиме би са мртве тачке било покренуто питање међуентитетског разграничења које годинама коче власти Федерације БиХ, одбијајући да сачине приједлог описа међуентитетске границе.

Република Српска је прије више од годину дана предложила своју верзију линије разграничења, али се ФБиХ о том питању није огласила.

Републичка управа за геодетске и имовинско правне послове навела је да је предложила своје чланове за комисију за границу БиХ, али и за комисију која би требало да се бави међуентитетском линијом разграничења.

Линија разграничења пролази кроз 42 општине Српске. Њом су пресјечена приватна имања у дужини од 520 километара, а постоји и више од 14.000 приватних парцела за које њихови власници не знају да ли припадају Српској или Федерацији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *