Порука Шњеготи: Дај оставку, да те не смјењујемо

Милорад Додик, предсједник РС и СНСД, затражио је од главног ревизора службе за ревизију Душка Шњеготе да поднесе оставку или ће бити смијењен.

уторак, август 29, 2017 / 15:02

Ово се догодило након састанка лидера странака владајуће коалиције у Бањалуци. Додик је рекао да је ревизорски извјештај о стању буџета тенденциозан и устврдио да РС има приходе у плусу од 40 милиона КМ.

Састанаку представника владајуће коалиције су присуствовали лидер СНСД-а Милорад Додик, потпредсједници странке Жељка Цвијановић и Радован Вишковић, као и генерални секретар странке Лука Петровић.

Испред ДНС-а састанку су присуствовали лидер странке Марко Павић, шеф Клуба странке у Народној скупштини Републике Српске Споменка Стевановић, као и генерални секретар ДНС-а Драгутин Родић.

Присуствују и лидер СП-а Петар Ђокић, шеф клуба социјалиста у парламенту Српске Слободан Протић, потпредсједник странке Живко Марјанац.

Са друге стране, главни ревизор РС Душко Шњегота рекао је у интервјуу за Глас Српске, између осталог, да јавне институције у Српској годинама праве исте пропусте у раду, који се најчешће односе на неправилности у јавним набавкама, запошљавању, али и кршење буџетских прописа.

Шњегота је навео да је на адресу главног републичког тужиоца у овој години прослијеђено 12 извјештаја који се односе на девет субјеката обухваћених ревизијом.

– Умјесто одговарајуће реакције надлежних с циљем рјешавања проблема на које указују ревизори, у посљедње вријеме имамо реакције у правцу покушаја оспоравања ревизорских налаза, што је погрешно и контрапродуктивно – рекао је Шњегота.

Он наводи да актуелни подаци из регистра ревизорских препорука датих кроз финансијску ревизију упућују на закључак да нема значајнијих промјена у овој области, односно да је 57 одсто препорука реализовано у потпуности, 23 дјелимично, а да је 20 одсто потпуно нереализовано.

– Постоји знатан простор за додатно унапређење и активнији однос субјеката ревизије према ревизорским препорукама, чиме би темељне карактеристике система управљања јавним новцем засигурно биле побољшане – истакао је главни ревизор Републике Српске.

Он је рекао да га је изненадила изјава министра финансија Републике Српске Зорана Тегелтије да Главна служба “уцјењује Владу Републике Српске својим непримјереним извјештајима”, те је закључио да је ријеч о паушалној и ни на чему заснованој оптужби.1 КОМЕНТАР

  1. Коме ви ревизори вјеруете великом вођи или својим очима??? Ајмо разлаз бандо она, она , једна ревизорска !!! Па шта ако је дефицир и свих 175 000 000??? Биће ове године још већи!!! И сваке године све већи!!! Живио дефицит!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *