Поново пропала продаје Медицинске електронике

Приватна здравствена установа „Деамедица“ остала је без 50.000 КМ депозита јер није у року уплатила излицитираних 3,3 милиона КМ за „Блок А“ и „Блок Б“ Медицинске електронике, потврдио је за портал Капитал стечајни управник Лазо Томић.медицинска електроника Томић је рекао да је „Деамедица“ имала рок до 10. јула да уплати 3,3 милиона КМ колико је […]

уторак, јул 28, 2015 / 08:13

Приватна здравствена установа „Деамедица“ остала је без 50.000 КМ депозита јер није у року уплатила излицитираних 3,3 милиона КМ за „Блок А“ и „Блок Б“ Медицинске електронике, потврдио је за портал Капитал стечајни управник Лазо Томић.медицинска електроника

Томић је рекао да је „Деамедица“ имала рок до 10. јула да уплати 3,3 милиона КМ колико је као једини заинтересовани купац понудила на 14. стечајној лицитацији, али то није учинила.

Према његовим ријечима из „Деамедица“ су објаснили да им је банка поставила ригорозне услове за добијање кредита, те да је остало мало времена за додатне преговоре са банком.

„Блок А“ и „Блок Б“ која физички чине једну цјелину површине 3.100 квадратних метара пословног простора и 4 618 квадрата земљишта процијењени су првобитно на 13,5 милиона.

Стечајни управник ће 30. јула одржати састанак са стечајним судијом и повјериоцима како би договорио следећу лицитацију, која ће се вјероватно одржати тек након годишњих одмора.

„Деамедица“ је у октобру 2013. године постала власник Блока Ц Медицинске електронике за два милиона КМ или за једну петину почетне цијене која је износила 9,96 милиона КМ.

„Деамедица“ је 2014. годину завршила са приходом од 1,2 милиона КМ и добити од 82 хиљаде КМ. У 2013. години су имали дупло мањи приход од 645 хиљада КМ и добит од 86 хиљада КМ.

Већи приход није резултирао већом добити јер су куповином објекта Медицинске електронике проширили пословање и трошкове, што је видљиво из повећање броја запослених са 13 радника у 2013. години на 43 у 2014. години.

Зграда „Медицинске електронике“ Бањалука у стечају, у јавности је позната по афери манипулацијама акцијама на берзи због којих је на три године правноснажно осуђен Миле Радишић и од тада се налази у бјекству.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *