Пољска филијала Фиjатa: Укидамо 1.500 радних мјеста

Пољска филијала италијанске компаније „Фиат“ саопштила је данас да укида 1.500 радних мјеста, што је трећина од укупног броја запослених у фабрици Тихи. "На европском тржишту аутомобила, гдје фабрика пласира већи дио своје производње, ситуација је веома негативна, па је због тога 1.500 радника вишак. Компанија је приморана да почне процедуру колективног отпуштања предвиђеног законом", […]

петак, децембар 7, 2012 / 20:22

Пољска филијала италијанске компаније „Фиат“ саопштила је данас да укида 1.500 радних мјеста, што је трећина од укупног броја запослених у фабрици Тихи.

"На европском тржишту аутомобила, гдје фабрика пласира већи дио своје производње, ситуација је веома негативна, па је због тога 1.500 радника вишак. Компанија је приморана да почне процедуру колективног отпуштања предвиђеног законом", наводи се у саопштењу.

Компанија "Фиат ауто Поланд“ је ове мјере саопштила током састанка са синдикатима.

Према саопштењу, производња у фабрици у Тихију смањена је са 600.000 возила, колико је произведено 2009. године, на мање од 350.000 ове године, а наредне године би могла бити испод 300.000.

Компанија је 2010. године донијела одлуку да се од 1. јануара 2013. године обустави производња новог модела "панда“, који ће се убудуће производити у фабрици у Помиљијану на југу Италије.

Синдикати наводе да је ово пребацивање производње у Италију главни разлог отпуштања, преноси пољска новинска агенција ПАП.

У фабрици у Тихију наставиће се производња модела "фиат 500“, као и "ланчија испипон“ и “форд ка“.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *