Под контролом стање одбране од поплава у Семберији

Стање одбране од поплава у Семберији је под контролом, наводи се у посљедњој информацији о поплавама у Републици Српској Републичке Управе Цивилне заштите.  У граду Бијељина сва пажња и расположиве снаге одбране од поплава су усмјерене на два локалитета на Савском насипу /Рача и Тополовац/ на укупној дужини од 4,5 километра. Тренутна ситуација је као […]

субота, мај 17, 2014 / 10:53

Стање одбране од поплава у Семберији је под контролом, наводи се у посљедњој информацији о поплавама у Републици Српској Републичке Управе Цивилне заштите.

 У граду Бијељина сва пажња и расположиве снаге одбране од поплава су усмјерене на два локалитета на Савском насипу /Рача и Тополовац/ на укупној дужини од 4,5 километра.

Тренутна ситуација је као и синоћ. Мјестимично долази до прелијевања воде преко насипа, али нема пуцања насипа.
Ниво ријеке Саве на водомјерној летви у Рачи у 6.00 часова је преко девет метара и тренутно има пораст од три центиметра на сваких сат времена.

Вода је у стагнацији у градском дијелу Бијељине.
Евакуација грађана у току ноћи обављена је само за хитне медицинске случајеве.

Од 5.00 часова кренули су тимови за снабдијевање прехрамбеним и хигијенским пакетима.
Од 6.00 часова спасилачке екипе са формираних пунктова за спашавање у кризним подручјима почели су са радом.
У 7.00 часова заказана је сједница градског Штаба за ванредне ситуације.

Обзиром на обим природне несреће у граду неопходна је помоћ у прехрамбеним и хигијенским пакетима, чизмама, кабаницама, грађевинској механизацији, теренским возилима, камионима.

Осим спасилачких екипа које чине посаде чамаца, теренска возила и камиони мјере заштите и спасавања проводе ватрогасне јединице, хитна медицинска помоћ, хигијенско епидемиолошка скужба, екипе "Електро-Бијељине" и саобраћајне полиције.

Приликом снабдијевања електричном енергијом врши се превентивно искључивање дијелова града, а снабдијевање водом је уредно.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *