Почињу Чучкови књижевни сусрети

На Хан Пијеску данас ће почети пета књижевна манифестација „Чучкови књижевни сусрети“. Манифестација ће почети у 12.30 часова представљањем збирке пјесама под називом "Распјевано дјетињство" аутора Николе Сорка из Рогатице. Према програму манифестације, у суботу 30. марта биће изведена позоришна представа "Емигранти" позоришта "Театролог" које дјелује при Филозофском факултету на Палама. Адаптацију и режију за […]

петак, март 29, 2013 / 08:20

На Хан Пијеску данас ће почети пета књижевна манифестација „Чучкови књижевни сусрети“.

Манифестација ће почети у 12.30 часова представљањем збирке пјесама под називом "Распјевано дјетињство" аутора Николе Сорка из Рогатице.

Према програму манифестације, у суботу 30. марта биће изведена позоришна представа "Емигранти" позоришта "Театролог" које дјелује при Филозофском факултету на Палама. Адаптацију и режију за ову представу урадио је Бранислав Брђанин – Бајовић из Бањалуке.

У недјељу 31. марта у 10.00 часова предвиђено је окупљање учесника манифестације у Народној библиотеци "Бранко Чучак", а у 11.00 часова полагање цвијећа на гроб Бранка Чучка.

у 12.00 часова у читаоници ове библитеке биће одржано "Чучково подне – сусрет са књижевницима", а у 15.00 часова ручак за учеснике манифестације у Светосавском дому.

у кино-сали у 18.00 часова учеснике манифестацијеће ће поздравити начелник општине Хан Пијесак Љубивоје Шупић и директор ове библиотеке Озренка Ђурић-Радуловић.

Бесједу о Чучку казиваће књижевник Ранко Рисојевић из Бањалуке, а књижевник Бранимир Кршић из Котор-Вароша саопштиће одлуку жирија о овогодишњем лауреату пјеснику Предрагу Бојићу из Бањалуке за прву објављену књигу између двије манифестације под називом "Свезиво".

На овој манифестацији своје стихове говориће Бранислав Зубовић и Небојша Деветак из Врбаса, Бранко Брђанин – Бајовић и Горан Дакић из Бањалуке, Никола Теофиловић из Крагујевца и Слободан Јовић из Бијељине.

У умјетничком дијелу програма учествоваће глумац Жељко Еркић из Бањалуке и гитариста Иван Ећимовић из Хан Пијеска.

"Чучкови књижевни сусрети" трајаће до 31. мартаОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *