Почиње Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме

21. Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме Бањалука 2014. у организацији РТРС биће одржан данас од 17.30 часова, уз пренос на програмима Радија и Телевизије Републике Српске. Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме Бања Лука 2014 (илустрација: РТРС) Овогодишњи Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме у потпуности ће бити реализован у студијима Радио-телевизије Републике Српске, а окупиће малишане из Русије, Италије, […]

субота, мај 10, 2014 / 10:40

21. Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме Бањалука 2014. у организацији РТРС биће одржан данас од 17.30 часова, уз пренос на програмима Радија и Телевизије Републике Српске.

Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме Бања Лука 2014 (илустрација: РТРС)
Овогодишњи Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме у потпуности ће бити реализован у студијима Радио-телевизије Републике Српске, а окупиће малишане из Русије, Италије, Мађарске, Бугарске, Хрватске, Србије и Босне и Херцеговине.

На овогодишњи конкурс пристигле су 43 композиције, а у конкуренцији је 16 композиција, које ће извести учесници из Италије, Мађарске, Бугарске, Хрватске, Србије и БиХ.

Наградни фонд је 6.000 конвертибилних марака, а биће додијељене три награде за композицију, награда за најбољег интерпретатора, најбољи аранжман, текст, сценски наступ и награда публике, а посебну награду додијелиће Удружење музичких стваралаца БиХ. Петочлани стручни жири чине истакнути музички умјетници региона Миња Субота, Ладо Леш, Маја Сар, Мирослав Јањанин и Маја Татић.

Својеврстан празник дјечије пјесме, чији је циљ афирмација музичког стваралаштва за дјецу и очување дјечије пјесме од комерцијализације и шунда изњедриће шеснаест нових композиција намјенски писаних за овај фестивал, каже уредник редакције фестивала Драгољуб Сладојевић.

Најискреније задовољство дугогодишњим успјешним партнерством и пријатељством са Ђурђевданским фестивалом изразио је Ненад Бадњар, представник Хипо Алпе Адриа банке АД Бањалука, генералног спонзора фестивала. Један од дугогодишњих покровитеља најреспектабилнијег фестивала дјечије пјесме у региону је и Град Бањалука.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *